Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6600 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2011 - 10:47

'' Fındık son zamanların rekoruna koşuyor ''

Büyüt
Küçült
 Fındık son zamanların rekoruna koşuyor
Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer AKBAŞLI' nın basın açıklaması

'' Fındık son zamanların rekoruna koşuyor ''

Fındık ihracaatının bu günlerde dolu dizgin gittiğini tüm kamuoyu ile birlikte gözlemliyor ve

yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl tüm sezon boyunca satmış olduğumuz toplam fındık miktarı 436 bin ton ( kabuklu ) olarak gerçekleşmişken, bu yıl Nisan ayının 22 si itibarı ile bu rakam 420 bin ton ( kabuklu ) olmuştur.

2010 mahsul sezonunun kapanmasına 4 ay gibi bir süre vardır. Geçtiğimiz günlerde fındık satışı azaldı diye söylemde bulunan ihracaatçılarımızın söylemlerinin doğru olmadığını rakamlar ortaya koymaktadır.

Bu yıl ülkemiz 540 – 550 bin ( kabuklu ) ton fındık satışı gerçekleştirecektir. Ölmeyen gözler görür. İç piyasa tüketimini de 125 bin ton ( kabuklu ) olarak değerlendirdiğimizde, toplamda bu yıl 675 bin ton ( kabuklu ) fındığımız tüketilmiş olacaktır.

Peki, bu yıl rekoltemiz neydi diye geriye baktığımızda, sektörün tüm temsilcilerinin ( Sanayici – İhracaatcı – Tüccar – Üretici – Vs. ) ortak görüşü, 630 bin ton ( kabuklu ) olarak benimsenmiştir. Yukarda ayrı ayrı verdiğim rakamlardan yola çıktığımızda, TMO nun iç piyasaya sürdüğü fındıkları da düştüğümüzde ortaya çıkan tablo, bu yıl en az 20 bin ton ( kabuklu ) fındığa piyasaların ihtiyacı olacaktır.

Buradan fındığa inanmış, fındığa yatırım yapmış insanlara bir mesajım olacak. Sizler fındığı satıp altın, döviz, tahvil almadınız. Sizler fındığa inandınız. Çiftçinin ürününe inandınız. Sizleri tüm çiftçilerim adına tebrik ediyor, kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum.

Fındık sizin yüzünüzü kara çıkartmayacak. Fındığa olan inacınızı yitirmeyin. Fındık sizin yüzünüzü güldürecek. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın.

FKB – TMO ilişkisi hakkında da bir iki cümle söylemek istiyorum. TMO son 3 yıldır koruduğu çizgisinden asla taviz vermiyor. Vermeyecekte. Çıkartılan dedikoduların aslı astarı yoktur. TMO piyasaları bozacak hiçbir fındık hareketi içinde olmayacağını defalarca dile getirmiştir. İnancımız tamdır. TMO nun bu davranışlarını destekliyor ve şükranlarımızı arz ediyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Özer AKBAŞLI

Giresun Ziraat Odası Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir