Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3321 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   30 Nisan 2023 - 23:27

111 BİN ORTAOKULLU GENÇ AYNI ANDA SINAVA GİRDİ!

Büyüt
Küçült
111 BİN ORTAOKULLU GENÇ AYNI ANDA SINAVA

Türkiye Gençlik Vakfı’nın markalaÅŸan projesi ‘’Kitap Kurdu Yarışması” 111 bin 505 baÅŸvuruyla rekor bir kitap yarışmasına imza attı. Bugün yapılan yarışmada ortaokullu genç kitap kurtları ter döktü.

Ortaokul öÄŸrencilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için organize edilen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kitap Kurdu Yarışması’nın bu yıl 5.’si düzenlendi. 81 ilde Türkiye geneli yapılan yarışmanın, 2022-2023 EÄŸitim ÖÄŸretim yılı başında Atatürk Kültür Merkezi’nde lansmanı gerçekleÅŸtirilmiÅŸti.

 

KENDÄ° REKORUNU KIRDI!

GeçtiÄŸimiz yıl 40 bin katılımcıya ulaÅŸan yarışma, bu yıl 111 bin 505 öÄŸrenciye ulaÅŸarak kendi rekorunu kırdı. Ä°lk genç dönemi yaÅŸ skalasına hitap eden yarışmada, ortaokullu öÄŸrenciler 100 soruluk bir sınavda bugün ter döktüler.

Türkiye Gençlik Vakfı BaÅŸkanı Ä°brahim BeÅŸinci: “Ortaokullu kardeÅŸlerimiz büyük bir özveri gösterdiler ve Kitap Kurdu Yarışmamızın kitaplarını dikkatle okudular. Sınava girip derece yapan gençler için sırada ödüllerini almak var. Bizler için en büyük ödül ise; kitap okuma alışkanlığı kazanan gençleri görmek oluyor. Bugün sınava giren on binlerce genç ile iftihar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

USTA YAZARLAR KALÄ°TELÄ° KÄ°TAPLAR

Yarışma kitapları; edebiyat, tarih, bilim-teknoloji, deÄŸerler eÄŸitimi, fantastik-kurgu ve klasiklerden oluÅŸan çok yönlü bir okuma listesine sahip. Ä°ki farklı kategoride toplamda 10 kitaplık listede yazarlar da dikkat çekiyor. Mahmut Öztürk, Metin Özdamarlar, Mehmet YaÅŸar, TuÄŸba CoÅŸkuner, Feyza Åžahin, Alara Uçar, Sema Çelem, Åžeyma Karagöl, Yücel Öztürk’e ait kitaplar, çocuk kitapları alanında yeni ve baÅŸarılı eserlere imza atmış isimlerden oluÅŸuyor.

KÄ°TAP KURTLARI ÖDÜLLERE DOYACAK

Yarışmaya “tugva.org” üzerinden baÅŸvuran ortaokullu öÄŸrenciler, sınıf seviyelerine uygun belirlenen kitapları okudu. Sınav maratonunu tamamlayan öÄŸrencilerden 1.’ye Balkan Turu (ailesinden 2 kiÅŸi ile birlikte)  + Ä°pad Pro, 2.’ye Ä°pad Pro, 3.’ye elektrikli scooter ve daha pek çok ödül takdim edilecek.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir