Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6740 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   18 Şubat 2011 - 20:02

8 Adet Ekonomik Yatırım Tesisine % 50 Hibe Desteği Sğlandı

Büyüt
Küçült
8 Adet Ekonomik Yatırım Tesisine % 50 Hibe Desteği
Bakanlığımız kalkınma plan ve programları ile Ulusal Tarım Stratejisi ve Tarım Kanunu çerçevesinde, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması,

 2010 YILINDA 8 ADET EKONOMİK YATIRIM TESİSİNE

% 50 HİBE DESTEĞİ SAĞLANMIŞTIR 

      Bakanlığımız  kalkınma plan ve programları ile Ulusal Tarım Stratejisi ve Tarım Kanunu çerçevesinde, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla gerçek ve tüzel kişiliklerin bireysel ve/veya bir arada yapacakları öz sermayeye dayalı ekonomik yatırım konularına

% 50 hibe desteği vermektedir.

      Bu kapsamda 2006 - 2010 yılları arasında uygulanan ve 2010 yılı sonu itibariyle sona eren birinci Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programında ekonomik yatırımlar olarak, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesisleri, mevcut tesislerde kapasite artırımı ve teknoloji yenileme, yarım kalmış ve kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar ile alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlara 50.000 TL ile 250.000 TL arasında değişen oranlarda hibe desteği sağlanmıştır.

      Program kapsamında 2006 - 2010 yılları arasında Giresun İl Tarım Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar sonucunda İlimiz genelinde 10 adet fındık işleme, 4 adet çay işleme, 4 adet soğuk hava deposu, 1’ er adet de pestil – köme – ezme ve pekmez üretimi tesisi ile süt ve et işleme tesisleri olmak üzere toplam 21 adet ekonomik yatırım tesisine 4.425.000 TL karşılıksız hibe desteği verilmiştir.

      İl Tarım Müdürlüğü olarak 2010 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda ise, 5 adet fındık işleme, 1’ er adet de pestil – köme – ezme ve pekmez üretim tesisi, et işleme tesisi ve soğuk hava deposu olmak üzere 8 adet ekonomik yatırım tesisine 1.976.000 TL karşılıksız hibe desteği sağlanmıştır.

  Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 2011 – 2015 yılları arasında uygulanacak ikinci kısmına önümüzdeki günlerde yayımlanacak Bakanlar Kurulu Kararı ile başlanacak olup, bu kapsamda yapılacak çalışmalar İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından kamuoyuna duyurulacaktır.   

2010 Yılında Yapımı Tamamlanan Ekonomik Yatırım Tesislerimiz 

Ada Fındık

Fındık Kırma Tesisi (Giresun- Merkez) 

247.000 TL hibe verilmiştir.

    

Sema Un

Et İşleme Tesisi (Giresun- Bulancak) 

250.000 TL hibe verilmiştir.

       

Atilla Tiryakioğlu

Pestil- Köme- Ezme ve Pekmez Üretimi Tesisi (Giresun- Şebinkarahisar) 

247.000 TL hibe verilmiştir. 

    

Yılmaz Spor Gıda

Fındık  İşleme Tesisi (Giresun- Merkez) 

244.000 TL hibe verilmiştir. 

    

Demirciler Gıda

Fındık  İşleme Tesisi (Kapasite Artırımı -Giresun- Görele) 

245.000 TL hibe verilmiştir 
 
 
 
 

Durusu  Gıda

Fındık  İşleme ve PaketlemeTesisi (Giresun- Merkez) 

249.000 TL hibe verilmiştir. 

    

Yavuzkan Gıda

Fındık Seçme ve TasniflemeTesisi (Giresun- Bulancak) 

249.000 TL hibe verilmiştir. 

    
 

Güdükoğlu Balıkçılık

Soğuk Hava Deposu (Giresun- Eynesil) 

245.000 TL hibe verilmiştir. 

    
 
 
 
 

GİRESUN İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir