Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7298 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   26 Ağustos 2011 - 20:39

Adadaki Kazıda Önemli Bulgulara Raslandı

Büyüt
Küçült
Adadaki Kazıda Önemli Bulgulara
Giresun Adasında başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor. Vali Dursun Ali Şahin bugün adaya giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Kazı çalışmalarında  4 günlük sürede önemli kalıntılara ulaşıldı.Kazı çalışmalarını inceleyen Vali  Şahin, adanın Giresun’un tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi.          2011-646-3.jpg                 Kazı alanında incelemelerde bulunan ve kazıdan çıkartılan bulgular hakkında bilgi alan Vali Şahin; “Giresun Adası’na kazı iznini 10 gün gibi kısa bir sürede çıkardık ve zaman geçirmeden başladığımız kazıyı 3 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyorduk. Ancak gördük ki bu kazı düşündüğümüzden daha kapsamlı bir kazı olacaktır. Fakat bu bizi daha da sevindirdi çünkü elde edilecek tarihi kalıntılar adanın daha da önemli bir yere sahip olduğunu gözler önüne serecektir.” dedi.          2011-646.jpg               Giresun’un tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan adayı ışıklandırmasının sağlanacağını ve  ardından  imar planının yapılacağını kaydeden vali Şahin, son safha olarak ta adadan kaleye teleferik projesinin hayata geçirilmesiyle adanın çekim merkezi haline geleceğini söyledi.               Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Ertekin Doksanaltı ise; “ Giresun adasının 2 yada 3 bin yıllık bir yerleşim yeri olduğu biliniyor fakat bunu kanıtlayacak elde bir belge, bulgu yoktu. Henüz 4 günlük bir kazı çalışması sonucunda en az 2 bin yıllık bulgulara ulaşıldı. Giresun Adası’nda keşişlere ait olduğunu tahmin ettiğimiz toplu kafatasları bulunmuştur. Bunun yanı sıra döneme ait mozaik parçaları gün yüzüne çıkartılmıştır.Tahrip edilmiş olan bu mozaik parçaları birleştirilecek ve tarihi önemi hakkında bir sonuca varılacaktır.”dedi.      

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir