Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6913 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2011 - 18:48

Ağaçbaşı Tabiat Parkı Gelişim Planı Onaylandı

Büyüt
Küçült
Ağaçbaşı Tabiat Parkı Gelişim Planı
Giresun milletvekili Ali Temür yaptığı açıklamada Ağaçbaşı Tabiat Parkı Gelişim Planının Onaylandığını belirtti.

İŞTE O AÇIKLAMA METNİ        AĞAÇBAŞI TABİAT PARKI GELİŞİM PLANI ONAYLANDI 

     İlimizin turizm potansiyelini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dereli İlçemize ve İnişdibi Beldemize yakınlığı ile bilinen Ağaç Başı yaylası taşıdığı doğal kaynak değerleri ve bilhassa açık hava rekreasyonu yönünden farklı ve zengin bir potansiyele sahip olması nedeniyle turizm alanı olarak kullanılması için gayret gösterdik. Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel EROĞLU ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Bakanımızın olurlarıyla 10.02.2010 tarihinde Ağaç Başının Tabiat Parkı ilan edilmesini sağladık. Ülkemizde 41. tabiat parkının Giresun ilinde kurulması projemizi başlattık.

     Giresun İl Merkezine 38 km. Dereli İlçesine 26 km mesafede olan ve İnişdibi beldesi sınırları içinde kalan Ağaçbaşı Tabiat Parkı %30’u açık alan, %70’i orman içi gezinti alanı olmak üzere toplam 97 hektardan oluşmaktadır. Alanın en yüksek yeri Cavlak Tepe olup 1700 metre yüksekliğindedir.

     TABİAT PARKI GELİŞİM PLANI ONAYLANDI

     Tabiat Parkı olarak ilan edilen bir alanın halkın hizmetine sunulabilmesi için 2873 sayılı Milli Parklar Kanununa göre Gelişim Planının yapılıp onaylanması gerekmektedir. Biz Çevre ve Orman Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimlerimizle süreci hızlandırdık. Şubat ayının son haftası itibariyle, Ağaçbaşı Tabiat Parkı Gelişim Planını onaylattık.

     Gelişim planında, halkımızın rahatlıkla konaklayıp dinlenebileceği, turist kafilelerinin yayla turizmine katkı sağlayabileceği günübirlik kullanıma ait tesisler ile yataklı bungalov tipi evler ve kır gazinoları yer almaktadır. Ayrıca özel girişimlerimiz sonucu Suni Bir Göletin de Gelişim planında olmasını sağladık.

      Ağaçbaşı Tabiat Parkı gelecekte çadırlı  kamp, doğa yürüyüşü ve bisiklet sporları  için uygun bir alan olarak da kullanılabilecektir.

      Gelişim Planının onaylanması ile birlikte bir aşama daha tamamlanmış ve kiralama ihalesi aşamasına gelinmiştir. Mevzuat gereği prosedürler bitince parkın kiralama ihalesi yapılıp işletmeci kurum belirlenecektir. Parkın Gelişim ve yönetim planında yer alan tüm tesisler işletmeci tarafından yapılacaktır.

      Ağaç  Başı Tabiat Parkı; İlimizde turizmi geliştirecek ve il ekonomisine katkı sağlayacak önemli projelerden biridir. Vatandaşlarımız  şehrin gürültüsünden uzaklaşacak ve doğa ile bütünleşerek güzel ve sağlıklı bir ortamda dinleneceklerdir. Halkımız park alanına zorlanmadan asfaltlamasını yaptırdığımız turizm yolu olarak da hizmet vermesini düşündüğümüz Giresun-İnişdibi-Ağaçbaşı-Kulakkaya yolundan ulaşabileceklerdir. Bektaş yaylamıza gitmek isteyenler de yakın zamanda asfaltlamasına başlanacak yoldan gidebilecektir. Zira Kulakkaya-Bektaş arası yolun asfaltlanma ödeneğinin yarısının Turizm Bakanlığından İl Özel İdare Hesabına aktarılmasını sağladık. Asfaltlama çalışmaları başlayınca diğer yarısının da aktarılmasını sağlayacağız.

      Tabiat Parkının ilimiz ve hemşerilerimiz için hayırlı olmasını  diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.28.02.2011      

                                                                                                                  Ali TEMÜR                                           Giresun Milletvekili  



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir