Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8748 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2013 - 12:18

AGD Giresun'dan 'Peygambere Sevgi Gecesi'

Büyüt
Küçült
AGD Giresundan Peygambere Sevgi
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Giresun Şubesi tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' sebebi ile ‘Peygambere Sevgi Gecesi’ düzenlendi.

AGD Giresun Şubesi’nde bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Konferans salonunda gerçekleşen anma gecesine çok sayıda kişi katılırken, bayanların da yüksek bir katılımla programı izledikleri görüldü.

‘Peygambere Sevgi Gecesi’ Soğuksu camii imamı Bekir Gürgenci’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

İmam Gürgenci’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından AGD Giresun Şube Başkanı İsmail Bakırhan, bir selamlama konuşması yaptı. AGD olarak yaptıkları çalışmalarla Müslüman Türk gençliğinin en güzel bir şekilde yetişmesi için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Şube Başkanı Bakırhan, milli ve manevi yıldönümlerine de ayrı bir önem verdiklerini vurguladı. Başkan Bakırhan, tarihini ve geçmişini unutmuş bir nesile sahip olan milletlerin geleceğinin tehlike altında olduğunu ve bundan dolayı gençlere milli ve manevi değerlerimizi öğretmek için yoğun gayret gösterdiklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Başkan İsmail Bakırhan’ın ardından Sinevizyon gösterisi yapıldı. Peygamber Efendimizin yüksek ahlakını anlatan bu Sinevizyon gösterisinin seyredilmesinden sonra, Giresun Üniversitesi (GRÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, ‘Kutlu Doğum Haftası’ konulu bir konuşma yaptı. Hz. Muhammed (s.a.v.) için Hicri ve miladi olarak yılda 2 sefer doğum günü kutlaması ile anma yapmanın yetersiz olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Haçkalı, senede 52 haftanın her haftasında en az 1 gün O’nu (s.a.v.) anmamız gerektiğinin altını çizdi. Yapılan bu anma programlarının yetersiz olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, ülke gençliğinin ideal bir şekilde yetiştirilebilmesi için Peygamber Efendimizin yeni yetişen gençlere örnek gösterilecek şahsiyet olarak sürekli anlatılmasının Türkiye’nin birlik ve beraberliğine de önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Ardından AGD Giresun Şubesi mensubu öğrenciler tarafından Hz. Muhammed’e (s.a.v.) olan özlem ve sevgiyi anlatan ilahiler okundu.

İlahi programı tamamlandıktan sonra ödül törenine geçildi. ‘Çağlar Ötesinden Hz. Muhammed’e (s.a.v.)  Mektup’ adlı yarışmada ödül alan öğrencilere ödüller verilirken, branşlarında birinci olan mektuplar konuklara okundu.
Yarışmanın ilköğretim kategorisinde Tirebolu Karakaya Ortaokulu’ndan Rümeysa Büyüktürk 1., Gökçeali Emir Yücel Ortaokulu’ndan Seher Aşçı 2. ve Bulancak Barbaros İlköğretim Okulu’ndan Zülal Aydın 3. oldu.

Lise kategorisinde ise Keşap Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Melika Can 1., Dereli Lisesi’nden Hamza Gürgenci 2. ve Bulancak Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Alperen Tanrıverdi 3. oldu.

Haberin diğer resimleri için

TIKLAYIN.

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir