Bu haber 8108 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2010 - 12:12

AK PARTİ GİRESUN İL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

AK PARTİ GİRESUN İL BAŞKANLIĞI BASIN
27.04.2010 Salı günü Sayın Uğur DÜNDAR' ın sunmuş olduğu Star TV akşam haberlerinde Giresun Valisi Mustafa YAMAN' ın makam aracı ile Giresun' da şehit olan Astsubay Ahmet Eryılmaz' ın Giresun Jandarma Bölge Komutanlığında yapılan törene gittiğimiz haberi asılsızdır.

27.04.2010 Salı günü Sayın Uğur DÜNDAR’ın sunmuş olduğu Star TV akşam haberlerinde Giresun Valisi Mustafa YAMAN’ın makam aracı ile Giresun’da şehit olan Astsubay Ahmet Eryılmaz’ın Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı’nda yapılan törene gittiğimiz haberi asılsızdır.

Ben o gün saat 06.30’da Partimizde buluştuğumuz grupla (AK PARTİ Giresun İl Başkan Yardımcısı ve Ticaret Borsası Başkanı Mustafa KARADERE, AK PARTİ Giresun İl Başkan Yardımcısı İbrahim USTA, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Güngör USTA, İl Genel Meclis Başkanı Osman ÖDEN, Dereli Belediye Başkanı Zeki ŞENLİKOĞLU) hep birlikte Jandarma Bölge Komutanlığının nizamiye girişinden nöbetçi asker, astsubat ve subayların kontrol ve gözetiminde içeri girdik, yürüyerek tören alanına çıktık. Hatta o esnada tesadüfen içeri girmekte olan MHP Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Bahri DÖNMEZ ve bazı esnaf odası temsilcileri beraber yürümüş olduk.

Tören alanına vardığımızda Sayın Bölge Komutanımıza ve şehit yakınlarına taziyelerimizi sunduk. İlgili habere konu edilen Giresun Valimiz Sayın Mustafa YAMAN, tören alanına bizim gelişimizden yaklaşık 20 dakika sonra geldiler. Kendileri ile tören alanında karşılaştık. Şehit çenazesi tören alanına 06.55’de Sayın Vali’mizin gelişinden biraz sonra getirildi. Tören saat tam 07.00’da başladı. Orada MHP’li İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkan adaylarınında olduğunu gördük.

Tören alanından saat 07.20’de yürüyerek ayrıldık. Yürürken Dereli Belediye Başkanımız Zeki ŞENLİKOĞLU bir kısmımızı kendi aracına davet etti. Nizamiyeden beraber çıktık. Nizamiyeden ayrıldıktan sonra MHP il Başkanının törene alınmadığını öğrendik. Hangi saatte geldiklerini ve hangi saatte alınmadıklarını bilmiyoruz.

Giresun Valimiz Sayın Mustafa YAMAN ile benim hakkımda yayınlanan ve MHP Grup Başkanvekili Sayın Oktay VURAL ile MHP Giresun Milletvekili Sayın Murat ÖZGAN’ın yaptığı tören alanına Sayın Valimiz Mustafa YAMAN’ın yanında ve aracında beraberce girdiğimiz iddiaları ve sözleri Türkiye çapında  büyük bir yalandır. Yukarıda anlattığım olayların kronolojik gelişmesi ve deliller bunu açıkça ispatlamaktadır. Bu konuda Giresun Kanal G televizyonunda tören alanına yaya olarak giriş görüntülerimiz yayınlanmıştır.

MHP İl Başkanı Orhan ERZURUM 28 Nisan 2010 Çarşamba günü  KANAL G ana haber bülteninde verdiği röportajda da kendisinin vali beyin nezaketi doğrultusunda (muhtemelen saat 07.15 sıralarında) makam aracı ile Garnizon komutanının yanına gittiğini belirtmiştir. Peki aynı günün akşamında Sayın milletvekili Murat ÖZGAN niçin kendi il başkanının Vali Beyin aracı ile girdiğini gizleyip AK PARTİ İl Başkanının Vali Beyin aracı ile tören alanına girdiğini ima etmiş, Sayın MHP Grup Başkan Vekili Oktay VURAL ise bunu açıkça söylemiştir.

MHP İl Başkanının ya da varsa başka siyasilerin tören alanına alınmamasını  doğru bulmuyorum. MHP İl Genel Meclis üyeleri ve MHP Duroğlu Belediye Başkanı adayının tören alanına alındığı halde  MHP İl Başkanı alınmadı ise bunu sadece üzüntü ile karşılıyorum.

Ancak MHP Giresun İl Başkanı Orhan ERZURUM benim hakkımda çıkan haberin asılsız olduğunu bildiği halde neden hala düzelttirmemiştir merak ediyorum. Tören sonrası Sayın Valimizin bir yanlış anlaşılma sonucu tören alanına alınmayan MHP İl Başkanı Sayın Orhan ERZURUM’u nezaket göstererek bizzat kendi aracı ile (MHP İl Başkanının beyanları) garnizon komutanının yanına yalnış anlaşılmayı düzeltmek için götürdüğü halde niçin MHP İl Başkanı OrhanERZURUM sabah 07.30 sıralarında düzeltilmiş bir konuyu milletvekillerine eksik ve yanlış aksettirerek bir bardak suda fırtına koparttırmıştır. Sayın Valimizin aracında bir nezaket gösterisi sonrası içeri giden (tören sonrası olsa dahi) kendisi olduğu halde “AK PARTİ İl Başkanı Mehmet GELDİ Valinin makam aracı ile tören alanına girmiştir.” Yalanını MHP Grup Başkanvekili Sayın Oktay VURAL’a söylettirmiştir.

MHP Grup Başkanvekili Sayın Oktay VURAL ile MHP Giresun Milletvekili Sayın Murat ÖZGAN yaptıkları basın açıklamasının asılsız olduğunu bütün orada bulunan basın mensubu arkadaşlardan, bazı MHP’lilerden ve bizimle içeri aynı anda yürüyen MHP Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Bahri DÖNMEZ’den öğrenebilirler.

Buradan anlaşılan yine her zamanki gibi şehit cenazelerinden ulusal anlamda siyasi rant elde etmek amacıyla böyle büyük bir yalan tezgahlanmıştır. Ayrıca Sayın MHP İl Başkanı Demokratik Açılım bu mu sorusunu şehidimiz üzerinden söyleyerek her zamanki tutumları gibi şehitler üzerinden siyasi menfaat çalışmasına çanak tuttuklarını göstermiştir.

Bütün siyaseyçiler olarak bizlere düşen gerçekler aleyhimize dahi olsa doğruyu söyleyerek milletin aldatılmasını ve infaale uğratılmasını  engellemektir. Her zaman birlik beraberliğimizi, bütünlüğümüzü koruyacak şekilde davranmak zorundayız.

Buradan terörü tekrar lanetliyor, teröristlerin yakalanması yönünde halen operasyonlarını sürdüren başta Sayın Valimiz ve  tugay komutanımız olmak üzere tüm güvenlik kuvvetlerimize üstün muvaffakiyet ve başarılar diliyorum. Şehidimize Allahtan rahmet, aziz milletimize  ve kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, yaralı askerlerimize  acil  şifalar  diliyorum.

Mehmet  GELDİ

AK PARTİ Giresun İl Başkanı