Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6076 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   26 AÄŸustos 2011 - 20:43

Altın ve Dolardaki yükseliş gayrimenkul satışlarını artırdı

Büyüt
Küçült
Altın ve Dolardaki yükseliş  gayrimenkul satışlarını
Kredi maliyetlerinin yükselmesiyle duraklıyan gayrimenkul satışlarına altın ve dövizdeki yükseliş tekrar ivme kazandırdı.

Altın ve Dolardaki yükseliÅŸ  gayrimenkul satışlarını artırdı

Kredi maliyetlerinin yükselmesiyle duraklıyan gayrimenkul satışlarına altın ve dövizdeki yükseliş tekrar ivme kazandırdı.

Yastık altında dolar ve altın bulunduranlar bunları bozdurup gayrimenkul almaya yöneldi. Son bir ayda dolar ve altın ile kıyaslandığında Türk Lirası bazında gayrimenkul fiyatları yüzde 20-25 geriledi. Altın Temmuzdan bu güne yüzde 25 deÄŸer kazandı. Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinir gayrimenkulde aÄŸustosu dolar ve altındaki yükseliÅŸ sayesinde iyi satış yaparak geçirdiklerini söyledi.  AÄŸustos ayı başından itibaren satışlarının canlandığını belirten Turhan Sinir bunu dolar ve altının son bir ayda hızlı yükseliÅŸine baÄŸlı olduÄŸunu ifade etti. Sinir, "Döviz ve altın fiyatlarına göre bakarsak gayrimenkul fiyatı son bir ayda yüzde 20-25 ucuzladı. Birikimi dövizi ve altını olan da bunu fırsat bilerek, elindekini bozdurup gayrimenkul almaya baÅŸladı. Elinde altını olan ve yükseldiÄŸi için bunu bozdurup ev alan çok müşterimiz oldu”dedi.

Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinir Görele’de konut alanların kredi yerine nakde yöneldiÄŸine dikkat çekerek, “Bu dönemde özellikle dikkatimi çeken gayrimenkul alanların Ã¶zkaynak kullanımına geçmesi oldu. Dövizini bozdurup, altınını bozdurup konut alanlar oluyor. Yüzde 85 özkaynakla gelip konut alıyorlar. Daha önce bu rakam yüzde 45 civarında idi. Ä°nsanların cebinde para var ve parayı nasıl deÄŸerlendiririm diye düşünüyorlar. Gelip konut alıyorlar. Banka kredisi kullanım oranı düştü. PeÅŸin parayla gayrimenkul satın alanların sayısı da döviz ve altındaki ani yükseliÅŸin ardından bu ay yüzde 10 artış gösterdi.

Özellikle son dönemde konut satışlarında ciddi artış var. Türkiye Ä°statistik Kurumu (TÜİK), 2010. yılı 4. dönem istatistiki bölgeler konut satış Ä°statistiklerine göre konut satışları Türkiye genelinde bir önceki döneme göre yüzde 16,51 oranında arttı. 
2010 yılı dördüncü döneminde, konut satışlarında bir önceki döneme göre en yüksek artış yüzde 44,68 oranı ile Åžanlıurfa, Diyarbakır bölgesinde gerçekleÅŸti. Bir önceki döneme göre yüksek artış gösteren diÄŸer bölgeler sırasıyla, yüzde 40 ile AÄŸrı, Kars, IÄŸdır, Ardahan, yüzde 29,85 ile Zonguldak, Karabük, Bartın, yüzde 28,20 ile Ä°stanbul ve yüzde 27,24 ile Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane bölgeleri oldu. Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinir kredi kullanarak alım yapacak tüketicilerin hem uygun maliyetlerle kredi alabilmesi hem de kendi kredibilitesine zarar gelmemesi için bazı kritik noktalara dikkat etmesini önerdi.  Sinir“Kimlik numaranızı çok sayıda bankaya ayrı ayrı vermek çok sayıda bağımsız kredi talebinin oluÅŸmasına ve dolayısıyla bankaların gözünde kredi skorunuzun düşmesine sebep olabilir. kredinin yıllık maliyet oranı, ekspertiz deÄŸeri, sigorta ve ek primler gibi noktalara dikkat edilmeli”dedi.  

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir