Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7709 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   13 Eylül 2011 - 10:45

Bal Diyarınınm Festivali Bal Gibi Geçti

Büyüt
Küçült
Bal Diyarınınm Festivali Bal Gibi
20. Çamoluk Bal festivali muhteşem bir kapanışla sona erdi...

Çamoluk’ta her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen 20.Çamoluk bal festivali muhteşem bir kapanışla sona erdi.

Çamoluk Kaymakamlığı himayelerinde Çamoluk Belediyesi-Çamoluk Derneği ve Çamoluk Arıcılar Derneği tarafından tertiplenen 20. Çamoluk Bal festivali 2 Eylül 2011 Cuma akşamı başladı. Aynı akşam Çamoluk Hürriyet Mahallesi Komlar mevkiinde meydana gelen kaza da Köroğlu mahallesinden Yusuf Saka’nın hayatını kaybetmesi ile Festivalin ilk iki günü iptal edildi.

Festival'in son günü muhteşem bir coşkuyla kapandı.


İstiklal Marşı – Saygı Duruşu ve Protokol konuşmaları ile başlayan 20. Çamoluk Bal Festivali final programını Fatih Aydın – Mustafa Bayındır - Hüseyin Yetimova ve Yusuf Kürkçü sundu.


20. Çamoluk Bal festivaline T.B.M.M Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, İ.T.O Başkanı Murat Yalçıntaş , İ.T.O Çamoluklu Meclis üyeleri,  Giresun İl Genel Meclis üyesi Abdullah Kürkçü , Esenler Bld.Bşk. M.Tevfik Göksu, Üsküdar Bld.Bşk.Yrd. Hasan Ekmen ve Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’da katıldı.


İlk Protokol konuşmasını yapan Çamoluk Derneği Başkanı Yaşabey Kalebaşı; “20. Çamoluk Bal festivaline hoş geldiniz, bu güzel coşkuyu yaşamak adına memleketine gelen tüm hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum. İlçemize teşrif edip gelen Sayın İ.T.O Başkanı Murat Yalçıntaş’a – İ.T.O. Meclis üyelerimize – Esenler Bld.Bşk. Sayın Tevfik Göksu’ya ve Üsküdar Bld.Bşk. Yrd. Hasan Ekmen’e şükranlarımı sunuyorum. 

Her yıl büyük bir coşku ile gerçekleştirdiğimiz bal festivalimizin ilk gününde elim bir trafik kazası yaşadık. Kaybettiğimiz hemşerimiz Yusuf Saka kardeşimize Allah’tan rahmet geride kalanlarına sabırlar diliyorum. Kısa bir süre önce vefat eden Çamoluk Belediye Başkanımız Cemil Uzun’a ve Yenice Belde Belediye Başkanımız Mehmet Duras’a da Allah’tan rahmet diliyorum.


20. Çamoluk Bal festivalinin en güzel şekilde geçmesini diliyor ve herkese iyi eğlenceler diliyorum,”
dedi. 

Çamoluk Arıcılar Derneği Başkanı Dursun Duyan, Çamoluk’ta arıcılığın gelişimi ve mevcut durumu hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra, Çamoluk Arıcılar Derneğinin hedeflerinden bahsetti. Duyan, bu yıl ilk kez Arıcılar Derneği logolu Çamoluk Balının satışa sunulduğunu dile getirdi.


Dursun Duyan, “Bu yıl akıllarda bir soru işareti kalmaması için Bal Ağalığı yarışmasını daha az bir fiyattan başlattık” dedi.  Duyan çalışmalarından dolayı , İ.T.O Başkanı tarafından özellikle tebrik edildi.


Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici; “Ben festivalimize katılan tüm protokolümüze ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi çok uzun konuşmayacağım. Herkese iyi günler diliyor ve güzel bir festival olmasını temenni ediyorum” dedi.


Çamoluk Belediye Başkanından sonra söz alana Çamoluk Kaymakamı Murat Zadeleroğlu duygusal bir konuşma yaptı. Zadeleroğlu; “Biz Çamoluk insanının vefalı olduğunu söylerken bunu laf olsun diye söylemiyoruz, Çamoluk insanı gerçekten vefalıdır. Albayrağına sevdalıdır. Memleketine sevdalıdır. Her yıl yüzlerce Çamoluklu gence burs veren Çamoluk Derneği, memleket sevdasının en somut göstergesidir. 

2,5 yıl boyunca görev yaptığım bu güzel ilçede, her zaman iyi işler yapmaya çalıştık ve Çamoluk halkı ile her zaman irtibat halinde olduk.


30 Ağustos itibari ile tayinimiz Ağrı – Taşlıçayır ilçesine çıktı. Tüm Çamolukluların bana hakkını helal etmesini diliyorum. Ben herkese hakkımı helal ettim. Yolu düşen her Çamolukluyu Ağrı – Taşlıçayır’a bekliyorum,”
dedi. 
Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, her zaman Çamoluklular ile iç içe olduğunu belirttikten sonra Çamoluk Bal festivaline katılmanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti


İ.T.O Başkanı Murat Yalçıntaş konuşmasına Çamoluk’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.  Yalçıntaş, Çamoluklu çalışma arkadaşlarının da yanında bulunduğu sahnede, Çamoluk’a her zaman yatırım yapılabileceğini dile getirdi.  Yalçıntaş’a konuşması sonrasında Çamoluk Derneği Başkanı Yaşabey Kalebaşı tarafında bir plaket takdim edildi. Yalçıntaş, Çamoluk Meslek Yüksek okulu için taahhütlerini bir kez daha dile getirdi.

Çamoluk Kutluca Köyünden Mustafa Karaçoban, İ.T.O Başkanı Murat Yalçıntaş’a Çamoluk Tablosu hediye etti.

Çamoluk Derneği Eski Başkanı ve halen Burs Komisyonu Başkanı Veysel Ekmen'in kızı FİRDEVS NUR EKMEN üstad NECİP FAZIL KISAKÜREK'in "SAKARYA" isimli şiirini okudu.

T.B.M.M Genel Sekreteri ve İlk Çamoluk Kaymakamı Sadettin Kalkan, geçen yirmi yıl sonrasında tekrar Çamoluk’ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bal festivalinin başlangıcına vurgu yapan Kalkan, “Aradan geçen yirmi yılda baya bir tanıdık simayı şuanda burada görmesem de, yine de bazı tanıdık simalara rastlamak oldukça güzel” dedi. Sadettin Kalkan’a Çamoluk halkı yoğun ilgi gösterdi.   

Çamoluk’tan Öğretmen Lisesi ve Fen liselerini kazanan altı öğrenciye Çamoluk Kaymakamlığı tarafından altın hediye edildi. Öğrencilere hediye altınları Çamoluk Derneği Genel Sekreteri Sami Cebeci  ve Çamoluk Derneği Yönetim Krl. Üyesi Mustafa Kürkçü takdim etti.  Üsküdar  Belediye Başkanı Mustafa Kara’da öğrencilere birer altın daha hediye etmeyi taahhüt etti. 

2011 yılı dereceye giren ilk üç baldan üçüncü olanı Çamoluk Arıcılar Derneği satın aldı.

Dereceye giren Ballar ve üreticileri ise şöyle;

1. Bal yetiştiricisi Bahtiyar Kor

2. Bal yetiştiricisi Özcan Durmuş

3. Bal yetiştiricisi Cihat Çolakel

Dereceye giren balları satan alanlar ise şöyle;

1. Bal Mehmet Ali Uzun

2. Bal Hüseyin Aydın

3. Bal Arıcılar Derneği

Bal ağalığında ise yine kıran kırana bir yarış vardı. Ağalık yarışında Murat Şapaloğlu-Mustafa duyan – Şenal Balıkçı – Soner Tatar yarışırken ipi göğüsleyen Murat Şapaloğlu oldu. Şapaloğlu 3.kez Bal ağası olurken, Bal ağalığını İ.T.OBaşkanı Murat Yalçıntaş’a devretti.

Murat Yalçıntaş, bal ağalığını kendisine devreden Murat Şapaloğlu’na teşekkür etti.

Murat Şapaloğlu 3.kez bal ağası olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek; “bu yıl ağalığı İ.T.O Başkanı Sayın Murat Yalçıntaş’a devrediyorum” dedi.

Ağalık yarışından sonra söz alan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan; “Çamoluk Giresun’un en uzak ilçesi ama Giresun Federasyonun gövdesini teşkil ediyor. Hatta Giresun Federasyonun temelleri de Çamoluk Derneğinde atıldı. Çamoluk ilçemize ilk defa geliyorum. Burada olmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

20. Çamoluk Bal festivalinin finalinde ilk sahne alan TRT THM sanatçısı olan Özlem Büyük oldu. Büyük’ten sonra Çamoluklu Sabit Münüklü sahne aldı.

Çamoluk Derneği başkan yardımcısı Fatih Aydın’ın özverili çalışmaları sonucu Çamoluk’ta bir ilke imza atıldı ve Çamoluk’ta TRT THM sanatçısı Zeynep BAŞKAN sahne aldı. Sahne performansı ve Türkiye’nin tüm yörelerinden seslendirdiği türküler ile büyük alkış alan Başkan, Çamoluk’u ve Çamolukluları büyüledi. Yaklaşık iki saat sahne alan Zeynep Başkan’a Çamoluk halkı “seneye de gel Zeynep” diyerek tezahürat ettiler.

Zeynep Başkan’ın ardından alana sığmayan binlerce Çamoluklu Nurettin Bay ile coştu. Nurettin Bay’ın sahnesi için sabahın erken saatlerinde Çamoluk’a geldiklerini söyleyenler Bay’ın sahne alması ile kendilerinden geçtiler.

Nurettin Bay programının son bölümünde yöresel ses sanatçılarından Onur Bozatlı ve Sabit Münüklü ile programını devam ettirdi. Nurettin Bay’ın bu davranışı Çamoluklulardan büyük alkış aldı.

Nisan ayında yeni albümü ile sevenlerinin huzuruna çıkacağını dile getiren Bay; “restaurant programlarımıza bu yıl Çamlıbahçe’de devam edeceğiz ve yine TV58’den yayınlanacak. Programımızın sunumunu da Çamoluklu Mustafa Bayındır kardeşimiz yapacak. Tüm Çamoluklu hemşerilerimizi bekliyorum” dedi.

Ekin TV adına Çamoluk’ta çekim yapan Göksel Sağlam’da, Bal Festivalinde kısa bir süre sahne aldı. Göksel Sağlam, yaptığı horon resitali ile Çamolukluları coşturdu.

Kelkit Vadisinin yıllanmış seslerinden Onur Bozatlı’da Çamoluk’ta sahne alanlar arasındaydı. Bozatlı, sahneye çıktığı anda büyük bir alkış aldı. Çamolukluların yoğun ilgisi karşısında mükemmel bir performans sergileyen Bozatlı, “Çamoluk Kaymakamlığımıza ve Çamoluk Derneğimize çok teşekkür ediyorum ve özellikle beni her zaman burada bağrına basan Çamoluklu hemşerilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Onur Bozatlı’nın programının sona ermesinin ardından sahneye Çamoluklu Sabit Münüklü geldi. 2011 20. Çamoluk Bal festivalinde tek sahne alan Çamoluklu sanatçı Sabit Münüklü oldu. Sabit Münüklü, bu davranışından dolayı Çamoluk Derneği tarafından plaketle ödüllendirildi. Münüklü’ye plaketi Çamoluk Derneği Başkan Yrd. Turan Çoraksu takdim etti.

Mükemmel sahne performansı ile Çamolukluları büyüleyen Sabit Münüklü, Çamoluklular tarafından uzun süre alkış aldı. Bir grup Çamoluklu Sabit Münüklü’ye “Çamoluk seninle gurur duyuyor” diyerek tezahürat etti. Münüklü “Benim için önemli olan Çamoluk, Çamoluk’ta sahne almaktan daha büyük bir kazanç olamaz, benim için önemli olan Çamoluklular ile birlikte olmak ve bal festivali coşkusunu onlarla yaşamaktır” dedi.


Haber: UĞUR AYDIN

Camoluk.net

Festivalin Diğer Resimleri İçin TIKLAYIN..







Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir