Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 2802 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2023 - 08:40

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Büyüt
Küçült
BAŞKAN ŞENLİKOĞLU ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA
BAŞKAN ŞENLİKOĞLU BASIN TOPLANTISINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

“VİZYON 2028 PROJELERİMİZİN YÜZDE 75’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

“GİRESUN’A DEĞER PROJELER KAZANDIRDIK”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Plajlar Bölgesi Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya; Belediye Başkan Vekilleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Birim Müdürleri de katılırken, 5 yıla yaklaşan görev süresini değerlendiren Başkan Şenlikoğlu, bazı eleştirilere de cevap verdi.

Başkan Şenlikoğlu, Filistin’de yaşanan katliamı lanetleyerek sözlerine başlarken, gece gündüz Giresun’un geleceği, daha yaşanabilir ve insanların daha mutlu olduğu bir şehir için çalıştıklarını dile getirerek: “Göreve gelirken görev süremizde mega projelerimizi hayata geçireceğimizi vaat etmiştik. Bu Mega projelerimizi hayata geçirirken bir taraftan da rutin hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın ulaşım konforunu ve yol güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için daha önceki dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde Giresun’a değer projelere imza attık.” dedi.

Şenlikoğlu şunları kaydetti:

“2019 Nisan’dan itibaren başlamış olduğumuz hizmet yolculuğunda birçok iş yaptık. Zaman zaman birçok mecrada anlatmaya çalışıyoruz. Zaman zaman görsellerle, yazılı basınla, sosyal medya aracılığıyla ve kitapçıklarla Giresun’daki bütün halkımıza hizmetlerimizi ulaştırıyoruz.

Hızlı bir şekilde siyasi sürece dönmeye başladık. Giresun Belediye Başkanı olarak birkaç ay sonra yavaş yavaş siyaset kimliğimiz ağır basmaya başlayacak. Aytekin Şenlikoğlu aday olmayacakmış gibi mücadele yöntemlerini seçenler var. Biz bir şehrin belediye başkanı olarak 2019’da iki dönem için taahhütlerimizi sunmuştuk. Taahhütlerimizin bir kısmını ikinci dönemimiz için planlamıştık. 2019’da taahhüt ettiğimiz işlerde hedef 2028’di. Seçim öncesi kitapçığımızdaki hedeflerimizin yüzde 75’i kısa zaman önce 50 bin haneye ulaştırdığımız kitapçığımızda. Bu hizmet kitapçığımız bizler için bir onurdur. Bu kitapçığımızda mali tablo açısından, nitelik açısından birçok hizmet var.

 

Belediyemizin borcu 700 -750 milyon TL aralığında. Yani mevcut borcumuz bütçemizin yarısı kadar. Göreve gelirken devraldığımız bütçenin iki katındaki borçtan, bütçenin yarısına inmiş bir borç var. Bir taraftan yatırım yaparak, bir taraftan da reel anlamda bütçenin yarısına borcu düşürdük. Bu mali tablo açısından bir başarı. Görev süremizde 2,5 Milyar TL’yi aşkın bir yatırım yaptık. Bunlar Giresun Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılmış yatırımlardır.

Şu anda; Millet Bahçesi’nin yapım çalışmaları sürüyor ve Şubat ayı sonunda hizmete sunulacak.

Dal - Çık projesinin ihalesi yapıldı, müteahhit şantiyesini kurma aşamasında. Göreve geldikten üç ay sonra neden yapmıyorsunuz diyorlardı. Bu zaten yapılamaz düşüncesiyle eleştiri oklarını yükseltmeye başladılar. İş şimdi ciddiye binince de olmaz, yanlış proje demeye başladılar. Proje Karayollarının tüm kademelerinde incelenmiş ve hiçbir sakınca görülmemiş onaylanmıştır. Projenin başlangıç ve bitiş noktası arasındaki mesafe 1.580 metre. Altgeçit rampa iniş ve bitiş noktası arasındaki ara mesafe 628 metre. Altgeçit yüksekliği 6,50 metre. Altgeçit uzunluğu 120 metre. Altgeçit üst kotumuz şu anki mevcut liman kavşağı kotumuzdan 1,05 metre yükseklikte. Altgeçit yapımı için mevcut liman kavşağı kotundan 6,70 metre aşağıda. Altgeçit inşaatında geçirimsiz duvarlarla imalat yapılacaktır. Su tahliyeleri için son teknoloji drenaj ve pompa sistemleri kullanılacak. Pompaların yedekleri olacak ve erken uyarı sistemi olacak. Elektrik kesintilerinde jeneratörler devreye girerek su baskınları önlenmiş olacaktır. Bu proje transit yolun şehrimizdeki yükünü hafifletmek ve artan şehir içi araç yoğunluğuna karşı önemli bir rahatlama sağlayacaktır.

Yine görev süremizde 18 adet yeni çocuk oyun parkı yaptık, bunu 30’a tamamlayacağız.

Aksu çöp alanındaki tahkimat işlemi bakanlık tarafından ek yatırım programına teklif edildi.

Plajlar bölgemizin ikinci etabına devam ediyoruz.

Bizden önce başvurulan ve 10 yıldır bitirilemeyen bir arıtma tesisi vardı. 750 milyon lirayı bulan bu yatırımı biz başlattık. 1-1,5 sene içerisinde devreye girmiş olacak ve şehir için çok önemli.

İkisu bölgesinden gelen içme suyu projesi devam ediyor. 100 yıllık ihtiyacı karşılayacak olan bu proje de bakanlık tarafından ek yatırım programına teklif edildi.

Çıtlakkale Sönmez Caddesi’nde DSİ desteği ile duvarları yaptırdık. Bu caddenin üzerinde altında yapılması gereken işlemler var. Korkulukları tamamladık ve altyapıya başladık.”

Başkan Aytekin Şenlikoğlu, bunların yanında 4, 5 yıllık süre içerisinde hayata geçirdikleri ve yapımı devam eden projeleri de şu şekilde açıkladı:

Tamamlananlar: Bulancak Durağı ve Şehir Girişi Projesi, Sahil Yolu Aydınlatma Projesi, Kale Aydınlatma ve Çevre Düzenleme Projesi, Cephe Yenileme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Plajlar Bölgesi 1. Etap Projesi, Giresun Belediyesi Sosyal Tesisleri Projesi, Belediye Yeni Hizmet Binası Projesi, Yeni Şantiye Tesisleri Projesi, 3 adet Yöresel Ürünler Pazarları Projesi, 4 adet Prestij Cadde Projeleri, Gençlik Açık Ofisi Projesi, Düşünce Okulu Projesi. Aşevi Projesi, Jeoradar Projesi, 3 adet Bilgi Evi Projesi (Dördüncüsü yapılıyor), Çocuk Sokağı Projesi.

Devam edenler: Kentsel Dönüşüm Projesi, Doğu Park ve Galericiler Sitesi Projesi, Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi, Sokakbaşı Yöresel Ürünler Pazarı ve Meydan Düzenleme Projesi, Kent Ormanı Projesi, Özgürlük Yolu Yenileme ve Çevre Düzenlemesi Projesi, Aksu DSİ Köprü Projesi, Uzuncakum Balıkçı Barınağı Projesi.”

Başkan Aytekin şenlikoğlu, eski hal pazarındaki binasıyla alakalı da, “Bu binayı 42 milyon liraya ihale etmiştik. Bir arkadaş aldı. Fakat verilen sürede ilk ödemesini yapamadığı için sözleşmeyi fesih ettik. Bu bina bizim şehrin ana girişindeki binaya taşınmamızdan sonra boş bir şekilde duruyor. İhale yoluyla elde edeceğimiz nakdi hizmetlerimizde kullanmak istiyoruz. Şimdi yeniden satış için ihaleye çıkartıyoruz. Bu bina çok değerli diyenler, dilekçe verip aynı şartlarla biz alırız diyenleri bekliyoruz. Herkese açık ihale ile yapılacak satış ihalesinde gelsinler alsınlar.” açıklamasını yaptı.

Başkan Aytekin Şenlikoğlu, yaklaşan yerel seçim süreci hakkında gelen bir soru üzerine ise, “Biz her adayla yarışmaya hazırız, karşımızda kim olduğu fark etmez. Zaten 4,5 yıldır şehrimize hizmet ediyoruz ve yapılanlar ortada. Dolayısıyla performans olarak da seçime hazırız. Ayrıca gerek mali durum gerekse de yapılan hizmetler için her dönemle karşılaştırılmaya ve yarışmaya da hazırız.” ifadelerine yer verdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir