Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6114 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2011 - 18:41

Büyükşehirde Olsaydı Ankara' yı Bile Sallardı

Büyüt
Küçült
Büyükşehirde Olsaydı Ankara yı Bile
13 Mayıs 2011 Cuma günü Şebinkarahisar'da meydana gelen heyelan sebebiyle civardaki mahalle sakinlerinin gözlerine uyku girmiyor.

BÜYÜKŞEHİRDE OLSAYDI ANKARA'YI BİLE SALLARDI 13 Mayıs 2011 Cuma günü Şebinkarahisar'da meydana gelen heyelan sebebiyle civardaki mahalle sakinlerinin gözlerine uyku girmiyor. Büyük bir şans eseri herhangi bir can kaybının yaşanmadığı heyelan alanı, uykudaymışçasına duran görüntüsü sebebiyle halkı endişelendiriyor. Yaklaşık 10 futbol sahasını içine alacak büyüklükteki heyelan alanı, derinlerinde barındırdığı su hareketliliği nedeniyle tehlike sinyali veriyor. Heyelan öncesi genişliğinin ortalama 20 metre olduğu, heyelandan sonra oluşan durum itibariyle ise genişliğin 2 metreye kadar düştüğü gözlenen dere, mahalleli için tehdit oluşturuyor. Oluşan derin çatlaklarla, çatlaklar arasında beliren geniş su birikintileriyle, tepe taklak olmuş ağaçlar ve ağaçlar arasındaki darmadağın evlerle “henüz bitmedi” mesajı veren heyelan alanındaki görüntü küçük bir kıyamet alanını andırıyor.
Heyelanın meydana geldiği günden bugüne kadar ilgililerin ilgisizliğinden yakınan mahalle sakinleri, artık gecelerini heyelan nöbeti tutarak geçiriyor. Daralan derenin, yakın zamanda oluşabileceğinden endişe ettikleri çatlaklar sebebiyle kayan yeni toprak kütleleri ile kapanıp evlere ve arazilere zarar verebileceğini vurgulayan mahalleli, şehrin hemen kapısı denilebilecek bir noktada böyle bir felaket alanında hala daha somut bir hareketin ortaya konulmamış olmasından şikayetçi. Halkta endişeli bekleyiş devam ediyor. Heyelan alanında dereye yakın noktalardaki alanlarda, topraktan dereye sızan geniş su olukları endişelerin artmasına neden oluyor. En büyük endişe ise, derenin yakın bir zamanda göle dönüşüp, yakınındaki toprak alanlarının altını da esnetebileceği ihtimali.
Heyelan öncesi, oluşabilecek sıkıntıların hatırlatılmasına rağmen, suyun çıktığı kaynakların üzerine şantiye kurulmasının, bununla da kalınmayıp, şantiyenin kurulduğu günden beri 500 bin ton kum ve çakılın bu tehlikeli alan üzerine yığılmasının, heyelanın tetikleyici sebebi olduğu yönünde görüşlerini belirten mahalleli, olan bitenin göz göre göre olması ve ardından da endişelerini giderebilecekleri hiçbir açıklamanın yapılmamış olmasından dolayı çaresiz kaldıklarını belirtiyorlar.
Muhatapsızlık hususundaki sıkıntılarına vurgu yapan mahalleli, “bu olay herhangi bir büyükşehirde gerçekleşmiş olsaydı, Ankara’yı da sallardı” şeklindeki mesajıyla da ilgilere küçük bir gönderme yaptılar.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir