Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6730 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Nisan 2011 - 19:13

Çanakçı HES Üretim İçin Gün Sayıyor.

Büyüt
Küçült
Çanakçı HES Üretim İçin Gün
Çanakçı Deresi üzerinde 2009 yılı Nisan ayında inşasına başlanan Şengün Şirketler Grubu bünyesinde ki Çanakçı Hidroelektrik Santralinin altyapı çalışmaları son aşamaya gelmiş bulunuyor.

Çanakçı HES Üretim İçin Gün Sayıyor. 

          Çanakçı Deresi üzerinde 2009 yılı Nisan ayında inşasına başlanan Şengün Şirketler Grubu bünyesinde ki Çanakçı  Hidroelektrik Santralinin altyapı çalışmaları son aşamaya gelmiş bulunuyor.

          Çanakçı Deresinin 402 rakımında bulunan üç kilometre uzunluğunda, 4 metre çapında ki su tünelinin ise tamamlanmasına sadece 600 metre kalmış bulunmakta. Dört ay içinde bitirilmesi planlanan su tünelinin halen  tamamlanan kısımlarında ise betonlama çalışmaları sürdürülüyor. Günde 4 kez 45 adet dinamitle ortalama 6.5 metre ilerleme sağlanan su tünelinin saniyede 9 metreküp su geçişi bulunacak.

            Deregözü Köyü sınırında yer alan tünel su girişinin olduğu konumda ise yıllık su debisinin ortalama saniyede 13.5 metreküp olduğu belirtiliyor. Dört buçuk metreküp su fazlası ise can suyu olarak Çanakçı Deresine akacak. Bu miktar yağışlı havalarda üç kata kadar artabilecek

            Elli kişilik bir ekip ve üç mühendis kadrosu ile çalışmaların sürdürüldüğü Çanakçı I HES Santralinin Karabörk Çakılca Kaya mevkiinde yer alan Santral kısmının alt yapısı tamamlanmış bulunuyor. Toplam 7.5 MW elektrik üretiminin büyük kısmının üretime başlanmasıyla beraber Görele, Çanakçı Doğankent İlçesinin tamamının ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

           3 Kilometre uzunluğunda ki Deregözü’nden başlayan su tünelinin 403.75 kodundan Regülatörden su giriş yaparak 402.75 kodunda, bir metre eğimli olarak hesaplandığını belirten yetkililer, tünel çıkışından 95 metre bir yükseklikten ortalama 60 derecelik bir eğimle santrale ulaştırılması planlanıyor.

            Şengün Şirketler Gurubuna ait Çanakçı I HES Hidroelektrik Santralinin yaklaşık 15 milyon dolara mal olması beklenirken, Çanakçı II ve Çanakçı III Santrallerinin de inşaatı ile birlikte Çanakçı ve Görele İlçesi sınırları içinde toplam 40 milyon dolar yatırım yapılacağı ve 60 kişinin istihdam edileceği üretimin başlamasından sonra ki 3 yıl içinde kendisini amorti edeceği ifade edildi. 

HABER VE RESİM  Şaban Kutlu 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir