Çanakçı Yüksekokulu Destek Bekliyor
Çanakçı'da kurulması düşünülen Yüksekokul inşaatının 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalar sürerken, mevcut binanın iç kısım inşaatının tamamlanabilmesi ise oldukça zor görünüyor.
2010 yılında Diyanet İşleri Bakanlığından açık artırma ile yaklaşık 230 bin tl. ye alınarak, Çanakçı Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin katkılarıyla inşası devam eden Yüksekokul binası Giresun Üniversitesinin hazırlamış olduğu proje kapsamında önümüzde ki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılıyor.
Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Aydın yapmış olduğu açıklamada, önerilen proje kapsamında dört katlı binanın son iki katında yapılan toplam 1300 metrekarelik örme işleminin tamamlanmasına rağmen, daha önce yapılan diğer iki katın da projeye uygun hale getirilmesi için bazı tadilatların şart olduğunu söyledi.
Yüksekokul binasının çatısının tamamlanması için yaklaşık 110 bin tl harcandığını ifade eden Başkan Metin Aydın, halen karkas halindeki binanın tamamlanarak hizmete girebilmesi için en az 350 bin tl ye ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, bölge için bu zamana kadar yapılan en önemli proje olan bu kurumun bir an önce tamamlanması için herkesi elini taşın altına koymaya davet etti.
Diğer yandan bölgede başta HES Projeleri olmak üzere yatırım yapan firmaların bu konuda duyarlı olmadıklarının altını çizen Başkan Aydın. Günümüzde en iyi yatırımın insana olan yatırım olduğunu söyledi. On yedi kişiden oluşan mevcut derneğin yönetim kurulunun yedi kişiye düşürülmesi için önümüzdeki günlerde kongreye gitmesi bekleniyor.
BaÅŸkan Metin Aydın, ister Çanakçı’da, ister Çanakçı dışında yaÅŸayan tüm hemÅŸehrilerinin bu anlamlı kurumun bir an önce tamamlanması için desteklerini istedi.
Diğer yandan AB Uyum Yasaları çerçevesinde sürdürülen çalışmalar sonucunda, nüfusu on binden az olan yerleşim yerlerinde ki yükseköğretim kurumlarının yapılandırılmasına ilişkin yeni düzenlemelerde getirilmiş bulunuyor. Bolonya Süreci olarak kabul edilen antlaşmalar sonucunda on binden az nüfusa sahip yerleşim yerlerinde eğitimin kalitesinin düşeceği ifade edilerek, buralarda kurulacak olan eğitim kurumlarının ancak en yakın yerleşim alanlarında kurulan diğer Yüksekokul ve Fakültelere ait bir yerleşke olarak hizmet vermesi isteniyor.
YÖK Kurumuna gelen bu yönde ki talimatlardan dolayı ise, başta Çanakçı, Güce ve Çamoluk gibi ilçelerde ki halen inşası devam eden eğitim kurumları etkilenecek.
Haber ve Resim. Åžaban Kutlu