Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13389 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2017 - 11:20

Çöp Aktarımını Valiliğimizin Erteletmesi Söz Konusu Değildir

Büyüt
Küçült
Çöp Aktarımını Valiliğimizin Erteletmesi Söz Konusu

Giresun Ä°li Katı-Sıvı Atık ve Ä°çme Suları BirliÄŸi tarafından Görele Ä°lçesi ÇavuÅŸlu Beldesi TaÅŸocağı Mevkiinde yaptırılan Katı Atık Bertaraf Tesisinin açılmasıyla ilgili Birlik BaÅŸkanı Vali Hasan Karahan tarafından 12 Mayıs 2017 Cuma günü yapılan basın açıklaması, 13 Mayıs 2017 Cumartesi günkü bazı basın yayın organlarında yanlış anlaşılmalara mahal verilecek baÅŸlıklarla kamuoyuna aktarıldığı görülmüÅŸtür.

Bu hususun düzeltilmesi ve kamuoyunda yanlış anlaşılmalara meydan verecek algı oluÅŸmaması için yeni bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuÅŸtur.

Basın açıklamasının son bölümünde; Katı Atık Bertaraf Tesisinin alım yapmasında yasal veya teknik herhangi bir eksikliÄŸin bulunmadığına vurgu yapmak için, aktarımlarda yaÅŸanan gecikme ve sorunların Giresun Merkezde bulunan ve Belediyenin sorumluluÄŸunda olan aktarma istasyonunun eksiklikleri ve Belediyenin temin etmesi gereken katı atık aktarma araçlarının (Semi-Treyler) temini kısmındaki aksaklıklardan dolayı katı atıkların nakil iÅŸlemlerinin bugüne kadar yapılamamış olduÄŸu, üye belediyelerin bu eksikliklerini gidermeleri halinde çöp aktarma iÅŸlemlerinin yapılabileceÄŸi belirtilmiÅŸti.

Ancak, basın açıklamamız, basın organlarınca haberleÅŸtirilirken, açıklamamızın son bölümüne atıfta bulunularak kullanılan baÅŸlıklara, üye belediyelerin yükümlülüÄŸünde bulunan söz konusu eksiklikler giderilmeden çöp aktarımına ValiliÄŸimizin izin vermediÄŸi veya eksikliklerin tamamlanmasını istediÄŸi ÅŸeklinde anlamlar yüklendiÄŸi yada böyle algılamalara neden olacak ifadeler kullanıldığı görülmektedir.

Söz konusu basın açıklamamızda ifade etmek istediÄŸimiz husus; Katı Atık Bertaraf Tesisinin alımlara hazır olduÄŸu, il merkezinde belediyenin sorumluluÄŸunda bulunan aktarım merkezi ile yine üye belediyelerin kendilerinin gidermeleri gereken bazı eksiklikler nedeniyle aktarım iÅŸlerinin baÅŸlayamadığı noktasındadır.

ValiliÄŸimiz veya BirliÄŸimiz tarafından, baÅŸlatılan herhangi bir çalışmayı durdurma yada erteletme durumu söz konusu deÄŸildir. 

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Hasan KARAHAN

Vali-Birlik Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir