Deneyap Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sınavları 15-16 Ocak 2022 tarihlerinde seanslar halinde Giresun Kapalı Spor Salonunda yapılacak.
Cumhurbaşkanlığının ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edilmiş, Deneyap Türkiye'nin 3.faz çalışması kapsamında ise Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ ve Van olmak üzere 27 ayrı ilde 36 Deneyap Teknoloji Atölyeleri açıldı.
GİRESUN’DA NELER OLDU?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile ilgili Giresun ili genelinde Mart 2021-Eylül 2021 tarihlerinde tüm eğitim kurumları ziyaret edilerek, Deneyap Teknoloji Atölyeleri hedef kitlesinde yer alan Ortaokul 4. ve 5. Sınıflar ile Lise 8. ve 9. Sınıf öğrencilerinin sınav müracaatları yapıldı. Deneyap Teknoloji Atölyeleri E- Sınav Uygulamaları ise yüzlerce gencin katımıyla 11- 31 Ekim tarihlerinde Giresun Kapalı Spor Salonunda yapıldı.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri E- Sınav Uygulamasından yeterli puan alanlar 15-16 Ocak 2021 tarihlerinde Giresun Kapalı Spor Salonunda T3 Vakfı tarafından Uygulama Sınavlarına katılacaklar.
DENEYAP NEDİR?
Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir.
Deneyap Teknoloji Atölyelerinin eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır. Deneyaplarda, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerimiz Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler almaktadırlar. 3 yıllık bu süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler.