Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3161 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   02 Temmuz 2025 - 08:21

Doğayı Korumazsak Güzelliklerimizi Kaybederiz

Büyüt
Küçült
Doğayı Korumazsak Güzelliklerimizi
Anahtar Parti Giresun STK Başkanı Deniz Koç’tan Mavigöl İçin Çağrı: “Doğayı Korumazsak Güzelliklerimizi Kaybederiz”

Anahtar Parti Giresun STK Başkanı Deniz Koç’tan Mavigöl İçin Çağrı: “Doğayı Korumazsak Güzelliklerimizi Kaybederiz”

Giresun’un Dereli ilçesine bağlı, eşsiz doğal güzelliğiyle bilinen Mavigöl’de son zamanlarda gözle görülür şekilde çamur akıntısı ve suyun bulanıklaşması vatandaşlarımızı ve doğaseverleri endişeye sevk etmiştir.

Anahtar Parti Giresun İl Teşkilatı STK’lardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Deniz Koç, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Mavigöl, sadece Giresun’un değil, Türkiye’nin doğal miraslarından biridir. Ancak son dönemde yaşanan çamurlaşma ve su kalitesindeki bozulma, doğanın hassas dengesinin tehdit altında olduğunu göstermektedir. Bu durumun temel sebeplerinden biri; bölgede yürütülen altyapı çalışmaları, bilinçsiz turizm faaliyetleri ve zaman zaman yaşanan orman içi toprak kaymalarıdır. Özellikle yaz aylarında artan insan hareketliliği, çevredeki flora ve su kaynakları üzerinde ciddi baskı oluşturmaktadır.”

Deniz Koç, açıklamasında şu çağrıda bulundu:

“Mavigöl’ü korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın iş birliğiyle bu güzelliği gelecek nesillere aktarmamız mümkün. Bölgeye yönelik ekoturizm ilkeleriyle uyumlu koruma planları, kontrollü ziyaret ve altyapı iyileştirmeleri acil olarak gündeme alınmalıdır. Doğaya zarar vermeden de turizm yapılabileceğini hep birlikte göstermeliyiz. Giresun’un doğası bizim kimliğimizdir. Koruyamazsak kaybederiz.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler