Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6810 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2011 - 14:52

DYD, Hayırseverlere Yemek Verdi

Büyüt
Küçült
DYD, Hayırseverlere Yemek
Giresun Deniz Yıldızı Derneği, hayırsever insanlarımızı yemek gecesinde buluşturdu.

DYD, Hayırseverlere Yemek Verdi

Giresun Deniz Yıldızı  Derneği, hayırsever insanlarımızı  yemek gecesinde buluşturdu. 

Giresun’da ki muhtaç  insanlarımızın yaşam kalitelerinin artırılması  amacıyla kurulan Giresun Deniz Yıldızı  Derneği, kimsesiz, mutsuz, yarınlarından ümitsiz Giresun’da yaşayan insanlarımıza el uzatmak, onlara ışık olma gayesiyle 4 Ocak 2006 tarihinde kurulup, Ulusal Tempo TV (El CezireTurk’)de saat 20.30 'da alilerin görüntülerini ekrana taşıyan, bu anlamda yardımlarına devam eden Deniz Yıldızı Derneği, ihtiyaç sahibi insanlarımız için bir yemek düzenledi.

Giresun’da Hüseyin Restoran’da düzenlenen geceye Vali Dursun Ali Şahin, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılınçaslan, Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Prof Dr. Mustafa Türkmen, Doç. Dr. Aysun Türkmen, AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk, İl Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, CHP Milletvekili 1. sıra adayı Selahattin Karaahmetoğlu, 2. sıra adayı Aykut Gezmiş, İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekim Ahmet Bal, Çözüm Dershanesi, Akbim Bilgisayar, Türkiye Finans Müdürü, bazı daire amirleri ve hayırseverler katıldı.

Sunuculuğunu ve sinevizyon gösterilerini Ferhat Deniz'in yaptığı gecede, derneğin diğer yöneticileri Emine Acar, Berrin Aydın ve Cumhur Karahasan da hazır bulundu.

Deniz Yıldızı  Dernek Başkanı Emine Acar, kurulduğu günden beri ‘Alan Elle Veren El’ arasında köprü olmaya devam ettiklerini ifade ederek; “Biz sadece hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyaç sahipleri arasında bir köprüyüz. Kurulduğumuz tarihten beri yaklaşık 574 ailenin yaşam kaliteleri yönünden ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. İhtiyaç sahiplerine yeni evler yaptık, sağlık ve gıda ihtiyaçlarını gidermeye, eğitime destek vermeye çalıştık. Bütün bunları ise hayırseverlerin katkılarıyla ve sizlerle yaptık” dedi.

Dernek faaliyetlerinin kolay iş  olmadığını sadece gönül işi olduğunu ifade eden Giresun Valisi Dursun Ali Şahin; “33 yıllık idarecilik hayatımda bana sosyal yardımlaşma dernekleri hep gelmiştir. İnsanların her gün gözyaşlarına bakmak. İnsanın moralini ve yaşama aşkını bozuyor. İnsanların dertlerini dinlerken ağladığım oldu. Hakikaten çok zor bir iş. Koşmak, uluşmak ve yardım toplamak öyle kolay iş değildir. Hep söyleriz; ‘verenin bir yüzü vermeyen iki yüzü’ diye. ‘Veren el alan elden her zaman üstündür.’ Tatbikî üstün olacak. Sinevizyonda da gördüğümüz gibi, insanın nefes almak için çektiği çileyi görüyoruz. Hayır, işleriyle uğraşanların ömrü uzun olur. O dualar boşa gitmez. Boşa gitmeyen dualar mutlaka bir yere ulaşır. Dernek faaliyeti sabır ve gönül ister. Görüyoruz ki sabır ve gönülle Deniz Yıldızı gözyaşlarını tebessüme çevirmiş. Elinde imkânı olupta bir yere ulaşamayanlara Deniz Yıldızı’nın bu çalışmaları olumlu bir örnektir. Kapını açık tut, gönlünü açık tut. Neticesinde güzel yerlere varırsınız. O kara bulutları birden bahar havasına dönüştürürsünüz. Yunus Emre’miz ne güzel söylemiş;  “Elif okuduk ötürü, Pazar eyledik götürü,Yaratılanı hoş gör, Yaradan dan ötürü. 

Bu ıstıraplar böyle gitmez, bunlar da bir gün biter. Neyzen Tevfik ne güzel söylemiş; ‘Izdırabın sonu yok sanma, bu alem de geçer, Ömr-i fani gibidir; gün de geçer, dem de geçer, Ram karar eyliyemez hande-i hurrem de geçer, Devr-i şadi de geçer, gussa-i matem de geçer, Gece gündüz yok olur an-ı dem adem de geçer.’ Yıldızlara ulaşmak zordur ama görüyoruz ki! Deniz Yıldızı yıldızlara çoktan ulaşmış” şeklinde konuştu.

Güzel Sanatlar Okulu Aile Birliği, gecenin sonunda müzik dinletisi sundu.

Haber: Fatma Uğurlu

www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir