Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6485 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2011 - 18:58

Faciadan 8 Saniye Önce

Büyüt
Küçült
Faciadan 8 Saniye
Otobüsün kazadan yaklaşık 8 sn. önceki kamera görüntüleri bulundu.

Faciadan 8 Saniye Önce

Otobüsün kazadan yaklaşık 8 sn. önceki kamera görüntüleri bulundu.
Görele’de meydana gelen trafik kazasında bir otobüsün yanması, itfaiyenin geç müdahale ettiği şeklinde Görele Kamuoyuna yansımıştı. Oysa, Öztürkler Petrol İstasyonu’nun güvenlik kamerası görüntülerine göre, itfaiyenin kaza yerine gelişi ve yanan otobüse müdahalede bulunması saniye saniye ortaya çıkarıldı.
Henüz belirlenemeyen sebepten dolayı otobüsün, kaza yapmadan çok az önceki görüntüleri, kaza yerinin yakınında bulunan Öztürkler Petrol İstasyonunun güvenlik kameralarından çıktı
Aynı petrol istasyonunun güvenlik kamerası, yangın haberini alır almaz kaza yerine ulaşan Görele Belediyesi itfaiye araçlarını da görüntüledi. Böylece, Görele Belediyesini yıpratmak amacıyla ortaya atılan iddiaların asılsız ve kasıtlı yapıldığı belgelenmiş oldu.
Sahilyolu’nda yapılan ölçümlerden otobüsün 7/8/9 sn. sonra kaza yaptığı anlaşılmaktadır. Ve çok kısa bir süre içerisinde dumanların gölgeleri kamera görüntülerine yansımaktadır.
07: 08: 01 Otobüs güvenlik kamerasında görülüyor
07: 10:47  Belediye Bayındırlık işçilerini taşıyan araç geçiyor
07:12:56 Belediye Su İşleri personelinin aracı geçiyor
07:15:45 İlk itfaiye aracı geçiyor
07:21:50 Merdivenli itfaiye aracı geçiyor
07:22:39 Belediye Başkanı olay yerine gidiyor
07:23:36 Kuka( Kanalaçıcı-kombine) geldiği görülüyor
Kazayı görenlerin verdiği bilgiye göre, otobüste önce bir patlama meydana geldikten hemen sonrasında alevler otobüsün her yanını sarıyor.. Güvenlik kamerası görüntülerinde ise güneş ışığı kayboluyor ve etraf kararıyor. Çevrede bulunanların ve İtfaiyenin insanüstü gayreti ile yangın kısa sürede söndürülürken içinde 45 yolcu bulunan otobüsten 39 yolcu yanmaktan kurtarılarak tahliyeleri sağlanıyor. Maalesef tahliye edilen 39 kişiden 3’ü kurtarılamıyor.
Belediye çalışanlarından Rüstem Kaya ile Hasan Hasbaş kaza yerine 100-150 m. Mesafede olduklarından, patlamayı duyar duymaz kaza yerine ilk ulaşanlardan. Canlarını hiçe sayan bu kahramanlar,  yanan otobüsten insanları kurtarmak için var güçleri ile çalışıyorlar.  Aynı anda çevrede bulunan esnaflardan Yüksel Tavacı ile Mustafa Gürel, inşaat işçisi kardeşler Hakan Koçak, Murat Koçak, Zeynel Görer, Orhan Görer ve Allahverdi Keserci’de canlarını hiçe sayarak alevlerin içinden yaralıları kurtarmak için insanlık örneği sergiliyorlar ve daha büyük bir facianın yaşanmasının önüne geçiliyor.
Görele Belediye Başkanı Mimar Ertuğrul Melikoğlu, “Cansiperhane şekilde, ateş topuna dönen otobüsten yanmakta olan yolcuları canları pahasına kurtaran kahraman Belediye personellerimize, Görele esnafımıza ve ilçemizde yaşamakta olan Ağrı Patnos’lu inşaat işçisi kardeşlerimi tebrik ediyorum. “ şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
Melikoğlu şunları da kaydetti: “Belediyenin itfaiyesi kaza yerine geç gelmiştir, itfaiyenin suyu bitmiştir şeklinde çıkarılan söylentiler asılsızdır. Gerçekler, güvenlik kameraları ile ortaya çıkarılmıştır. Göreleli vatandaşlarımın böyle asılsız söylentilere itibar etmeyeceklerine olan inancım tamdır. Canla başla, bir yolcuyu kurtarmanın çabası içinde iken doğru olmayan böyle haberlerin ortaya atılması manidardır.”
ALİ KAYA HABER- GÖRELE


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir