Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6421 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   01 Kasım 2023 - 17:05

FİLİSTİN MEYDANI OLUŞTURULDU

Büyüt
Küçült
FİLİSTİN MEYDANI
GİRESUN BELEDİYESİ TARAFINDAN FİLİSTİN MEYDANI OLUŞTURULDU

ŞENLİKOĞLU: “BU VAHŞET KISA SÜREDE DURMALI”

Giresun Belediyesi, İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü insanlık dışı saldırılarında yaşanan yıkım ve acıları canlandıran Filistin Meydanı oluşturdu.

Atapark’ta ’Savaşa Hayır’ sloganıyla oluşturulan Filistin Meydanı’nda saldırıların yarattığı acı ve yıkımlar her haliyle canlandırılırken, birbirinden acı fotoğraflara de yer verildi.

Belediyenin yaptığı bu farkındalık vatandaşların da oldukça ilgisini çekerken, gün boyunca yoğunluk yaşandı.

Burada bir basın açıklaması yapan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyleyerek: “En kısa süre içerisinde bu vahşetin durdurulması dileğiyle, insanımızın da aslında orada nasıl bir ortam yaşandığını, sadece bir yıkım bir enkaz şeklinde gösterilmesine rağmen bunun çok daha ağır katliam şeklinde olduğunu düşünerek belki biraz empati ile burada bir düzenleme yaptık.” diyerek şunları kaydetti: “İsrail'in çocuk, kadın ayırt etmeksizin masum sivillere yönelik eşi benzeri görülmemiş vahşetini dünya çapında herkese anlatma gerekliliği karşısında, Filistinli kardeşlerimizin sesi olma sorumluluğunu da hissediyoruz. Gazze'de yaşanan acının ve gözyaşının binde birini anlatmak belki mümkün değil ancak burada savaş altında olan Filistin ve Gazze topraklarında yaşanan yıkımı ve insanlık soykırımını bir nebze de olsa anlatmak istedik. Ne yazık ki uluslararası hukuklar ve insanlığın bütün değerleri hiçe sayılarak halen devam etmekte olan bir vahşetle karşı karşıyayız. Tarih bunun yargılamasını yapacaktır ama şunu söylemek lazım. İsrail kadın çoluk çocuk yaşlı genç demeden sivil hedeflerle, bilhassa hastane ve sivil noktalar özellikle hedef alınıp vurulmasıyla gerçek niyetinin aslında bir savaş değil, bir vahşet bir katliam olduğunu da göstermiştir. Bizler dün olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da altını çizdiği gibi, Avrupa ülkeleri dâhil batı dünyası, Gazze'deki insanlık sınavında son derece başarısız olmuştur. İnsanlığın savaşa vahşete dur demesi lazımken, bilhassa batı dünyasının halen bu vahşeti izliyor ve destekliyor olması da dikkate değer bir durumdur. Türkiye, bu konuda büyük bir önder devlettir. Din, dil, ırk veya mezhep ayrımı yapmaksızın mazlumların yanındadır.  Kamuoyu önünde tekrar ifade etmek istiyorum ki, İsrail, bu yanlıştan hemen dönmeli ve savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır. İnşallah, eninde sonunda da yargılanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıda bulunarak uluslararası hukukun işlemesi, barışın bir an önce gelmesi, savaşın, katliamın bir an önce durdurulması yönündeki çabalarını da destekliyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde bu vahşet durur diye bekliyoruz.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir