Giresunlu çiftçi Erol Altun, meyve ve sebzelerin yabani gövdelerde aşılandığında daha iyi ürün vermelerinden yola çıkarak fındıkları aşılıyor.
Kendi imkanlarıyla profesyonel tarım tekniklerini hayata geçiren ve özellikle de son 5 yıldır aşılama teknikleri üzerinde denemelerde bulunan Erol Altun, fındık üzerinde yaptığı aşılama tekniğiyle normalin üzerinde kalite fındık elde etmenin yollarını arıyor.
Aşılama tekniğinin tarımda sıkça kullanılan, bunun yanında verimi ve kaliteyi artırdığı fikrinden yola çıkan Altun, fındığın yanında bir çok meyve ağacı üzerinde de denemelerde bulunuyor.
Giresun´un Keşap İlçesi Küçükgeriş Köyünde kendi imkanlarıyla profesyonel tarım yapmaya çalışan Altun, çevresindeki ağaçlardan elde ettiği çelikleri yabani gövdelere aşılayarak en ideal kaliteye ulaşmaya çalışıyor. Aşılamada, özellikle yabani gövdeleri tercih ettiğini söyleyen Altun, “Çokça başarılı örneği bulunan bu aşılama yöntemi sayesinde daha verimli ve kaliteli fındık verimini hedefliyorum. Tombul fındığa göre, kökü yabani fındık olan fındığın daha geç su çekiminden dolayı geç açacağını düşündüğüm için böyle bir yola başvurdum. Domatesi dahi aşılamışlar. Elde edilen aşılı domatesin diğer domatese göre ürününün daha fazla oluşundan hareketle, hatta karpuzu kabağa aşılayarak elde edilen ürünün daha fazla olduğunu düşündüğümde, "fındıkta neden olmasın" diye bir yola başvurdum. Şu ana kadar aldığım neticeler beni hayal kırıklığına uğratmadı. Bundan sonraki hedefim, çalışmalarımı daha geniş bir alana yaymak olacak” şeklinde konuştu.