Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9221 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   09 Ağustos 2023 - 09:10

FINDIK HASAT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Büyüt
Küçült
FINDIK HASAT ŞENLİĞİ

AĞUSTOS GELDİ BAHÇELER ŞENLENDİ; FINDIK HASADI COŞKUSU GİRESUN'DA BAŞLADI

GİRESUN BELEDİYESİ TARAFINDAN FINDIK HASAT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte başlayan fındık hasadı öncesi, Giresun Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Fındık Hasat Şenliği gerçekleştirildi.

Giresun Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyon ile Kavaklar Mahallesi’nde bir fındık bahçesinde coşkulu şekilde düzenlenen Fındık Hasat Şenliği’nde, halk oyunları gösterileri ve Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun konuşmasının ardından, Başkan Şenlikoğlu ve katılımcılar kemençe ve yöresel türküler eşliğinde bahçeye girdi. Sepetlerini bellerine takan katılımcılar, fındık toplayarak sembolik olarak fındık hasadını başlattı.

Daha sonra yöresel yemeklerden oluşan ikramların ardından ‘Fındık Hasat Şenliği’nin gündüz programı tamamlanarak akşam programı kapsamında Atapark’ta yerel sanatçıların konserleri gerçekleştirildi.

“ÇUVALLAR VE SEPETLER SERENTİLERDEN ÇIKMAYA BAŞLADI”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Fındık Hasat Şenliği’nde yaptığı konuşmada, “Bugün fındığın kalbinde başımızın tacı fındığımızın hasadını başlatmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. İlkini geçtiğimiz fındık sezonu öncesi gerçekleştirdiğimiz ‘Geleneksel Fındık Hasat Şenliğimizin’ bu yıl ikincisini düzenliyoruz. İnşallah gelecek senelerde üçüncüsünü ve dördüncüsünü yapacağız.” diyerek şunları kaydetti: “Fındık, alın teridir, emektir. Giresun’umuzun markasıdır. Artık çuvallar ve sepetler serentilerden çıkmaya başladı. Bir senelik emeği hasat etme vakti geldi. Bizleri burada yalnız bırakmayan değerli konuklarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizin ihracatında da fındığımızın çok önemli bir yeri var. Baş tacı fındığımızın hem ülke hem de şehir ekonomimize ciddi katkıları bulunuyor. Giresun’umuz hem kaliteli üretim alanı hem rekolte itibariyle ülkemiz fındığının yaklaşık üçte birini gerçekleştiriyor. Üreticilerimize yüzlerinin güleceği bereketli bir hasat yılı diliyorum.  Üreticilerimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanımıza hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Fındığın Başkenti Giresun’umuzdan tüm fındık üreticilerimize bir kez daha bereketli bir hasat dönemi diliyorum.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir