Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 921 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Haziran 2024 - 09:15

Geleneksel Otçu Göçü Şenliği Keşap’ta Coşkuyla Kutlandı

Büyüt
Küçült
Geleneksel Otçu Göçü Şenliği Keşap’ta Coşkuyla

Geleneksel Otçu Göçü Şenliği Keşap’ta Coşkuyla Kutlandı

Giresun’un Keşap ilçesi ve çevre yaylalarında gerçekleştirilen Geleneksel Otçu Göçü Şenliği, bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Keşap Karabulduk ve Çevre Yaylaları Güzelleştirme Derneği, bölge muhtarlıkları ve dernekleri ile Giresun Doğa Sporları Kulübü (GİDOSK) iş birliğinde düzenlenen etkinlik, geçmişteki Çepni geleneklerini gelecek nesillere aktarmayı amaçladı. Geçit köyünün Karatepe Yaylası İnsafoğlu Çayırı mevkisinde organize edilen etkinlikte, katılımcılar türküler eşliğinde horon oynayarak eğlendi.

 Etkinlikler Öncesi Hazırlıklar

GİDOSK tarafından organize edilen ekip, şenlikten bir gün önce Keşap Karabulduk köylü halkı tarafından yaylaya uğurlandı. İlk durakları, Giresun’un Keşap ilçesindeki Şahinkaya Tepesi oldu. Türkiye haritasını andıran yapısıyla doğa tutkunlarının ilgisini çeken Şahinkaya Tepesi’nde GİDOSK Başkanı Ahmet Kılıç bir açıklama yaptı ve Türkiye haritasına benzeyen bu doğal güzelliğin ilgi odakları olduğunu belirtti. Konuşmanın ardından ekip, güzergahına devam ederek kamp alanına ulaştı. Eskiden olduğu gibi kamp alanında bir gece konaklandı, şarkılar söylendi, horonlar oynandı ve yöre halkıyla sohbet edildi.

Şenlik Coşkusu

Ertesi gün, geleneksel otçu göçü şenliği başladı. Şenlikte, yemek yarışmaları, yöresel halk oyunları gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi ve yöre halkının yoğun katılımıyla harika bir şenlik oldu. Etkinlikler sırasında, yöresel lezzetlerin sergilendiği yemek yarışmaları büyük ilgi gördü.
Şenliğe katılan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, otçu göçünün Doğu Karadeniz Bölgesi'nde geçmişi uzun yıllara dayanan önemli kültürel bir değer olduğunu ve değeri gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf edeceklerini, bu etkinlikleri destekleyeceğini belirtti.
Keşap Belediye Başkanı Tuncay Arışan ise bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, "Toplumlar ve devletler gelenekleri ile yaşıyorlar, geleneklerini yaşatanlar da ayakları yere sağlam basarak geleceğe daha emin adımlarla yürüyorlar." diye konuştu.
Karabulduk Köyü ve Çevre Yaylaları Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Selahattin Toslu da otçu göçü kültürünü gelecek kuşaklara taşımak için şenlik düzenlediklerini dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.

Temsili Göç Yürüyüşü

Şenlikte, geçmişten günümüze köprü kurmak amacıyla temsili bir göç yürüyüşü düzenlendi. GİDOSK öncülüğünde gerçekleştirilen bu yürüyüşte, bir at yüklendi ve ekip temsili olarak göç yolculuğuna çıktı. GİDOSK Başkanı Ahmet Kılıç, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu şenlikle amacımız, geçmişteki geleneklerimizi geleceğe aktarmak ve genç nesillere kültürümüzü tanıtmaktır. Yöre halkının katılımı ve desteğiyle şenliğimiz büyük bir başarıyla gerçekleşti” dedi.

Geleneksel Otçu Göçü Şenliği, katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken, bölgenin kültürel mirasını yaşatmak adına önemli bir adım oldu.
Haber: Yeliz Çevik



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir