Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8163 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   10 Şubat 2011 - 11:29

Giresun' a 2 Yeni Hastane Projesi

Büyüt
Küçült
Giresun a 2  Yeni Hastane
SAĞLIK STANDARLARINI YÜKSELTECEK İKİ HASTANE PROJESİ 18 NİSAN'DA İHALE EDİLİYOR

SAĞLIK STANDARLARINI YÜKSELTECEK İKİ HASTANE PROJESİ

18 NİSAN’DA İHALE EDİLİYOR

      Hükümetimiz modern ve çağdaş binalarda adil, eşit ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti sunulması amacıyla yeni hastaneler yapımına öncelik vermiştir. Bizler de Giresun’umuzun sağlık standartlarını yükseltmek için yeni projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Giresun'da her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de devrim niteliğinde projeleri bir bir uygulamaya koyuyoruz.

       Daha önceki açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi ilimizde Kampüs Hastane projemizi uygulamaya koymak için Devlet Hastanemizin ön kısmında yer alan Karayolları Şefliğimize ait arazinin Sağlık İl Müdürlüğüne tahsisini sağlamıştık. Şimdi bu alan üzerine yeni hastanelerin yapımına başlıyoruz.

      KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ

      Projemizde Prof Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinin ön tarafına Karayolları  Şefliğinden Sağlık Müdürlüğüne Tahsis ettirdiğimiz alana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Fındık Araştırma tarafındaki alana da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizi yaparak Giresun’da Kampüs Hastane Projemizi tamamlayacağız.

      Girişimlerimizle Programa aldırdığımız Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizin ana projesi yapıldı, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı  ve inşaatın yapımını üstlenecek TOKİ’ye gönderildi. TOKİ şu anda ana projedeki elektrik vb. diğer teknik ayrıntıların projelerinin yapımını sürdürmektedir. Teknik projelerin kısa zamanda tamamlanmasını bekliyoruz. TOKİ Başkanlığı nezdindeki girişimlerimiz sonucu Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizin İhalesi Nisan ayının 18’de yapılacaktır.

      Hastanemizin kapalı alanı yaklaşık 25.000 m2 olup, bodrum üzerine 4 kat olarak inşa edilecektir. Odaların 54’ü çift kişilik, 42’si tek kişilik olmak üzere toplamda 150 yataklı olacaktır.  Tek kişilik odalar çift kişiliğe dönüştürülecek özellikte yapılacaktır. Yaklaşık olarak maliyeti 25 Milyon TL olacaktır.

      Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizin tamamlanmasıyla hemşerilerimiz fiziki altyapı ve teknik donanım açısından modern bir ortamda sağlık hizmeti almaya başlayacaklardır.

      ESPİYE DEVLET HASTANESİ

      İlçelerimize Fiziki alt yapısı ve teknik donanımı üst düzeyde yeni sağlık merkezleri yapma hedefimizi birer birer gerçekleştiriyoruz. Güzel ilçemiz Espiye’ye yeni modern bir Devlet Hastanesi yaptırma projemiz Sağlık Bakanlığınca onaylanarak yüklenici kurum TOKİ’ye gönderildi. TOKİ 18 Nisan’da yapacağı ihaleyle Espiye Devlet Hastanemizin inşaatını yapacak firmayı belirleyecektir.

      Espiye Devlet Hastanemiz 11.911 m2 kapalı alan üzerine Bodrum, Zemin ve artı 2 kat olacak şekilde 15’i tek kişilik 18’i çift kişilik toplam 51 yatak kapasiteli olacaktır. Yaklaşık maliyeti 13 Milyon TL olacaktır. Hastanemizin faaliyete geçmesiyle birlikte Espiyeli hemşerilerimiz her yönden modern, çağdaş ve donanımlı bir hastanede sağlık hizmeti almaya başlayacaklardır.

      Yeni Hastane projelerimizin hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

                                                      ALİ  TEMÜR

                                                GİRESUN MİLLETVEKİLİ



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir