Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8461 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Mayıs 2011 - 11:35

Giresun İçin ''28 Günde 28 Proje''

Büyüt
Küçült
Giresun İçin 28 Günde 28
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekilimiz Sayın Nurettin CANİKLİ

GİRESUN İÇİN “28 GÜNDE 28 PROJE”

 

                PROJE 1…

Yeni Gençlik ve Kültür Merkezi

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekilimiz Sayın Nurettin CANİKLİ, AK Parti iktidarının çıraklık ve ustalık devrini geride bıraktığını, 12 Haziran’dan sonra “Ustalık Devrinin”  başlayacağını, bu dönemde yapılması planlanan işlerin Giresun’un her açıdan çehresini değiştirip, geliştireceğini söyledi. CANİKLİ, yaptığı yazılı açıklamada yapılacak işlerin planlamasının tamamlandığı bir kısmının ihale ve yürütme aşamasında olduğunu, bu projelerin etap etap açıklayacaklarını ifade etti.

Yapılması planlanan işlerden ilk olarak “Yeni Gençlik ve Kültür Merkezi” projesini anlattı. Genç kuşakların sağlıklı yetişmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için Gençlik ve Kültür Merkezine önem verdiklerini Giresun halkının ve gençlerinin bu alanda önemli bir ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.

Söz konusu Kültür Merkezi Orman Bölge Müdürlüğü’nün arkasındaki 9,5 dönümlük araziye yapılacaktır. Söz konusu arazinin hazine ile takas işlemleri başlamış, imar tadilatı ve parselasyon işlemi yapılmıştır. Ödeneği Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce sağlanacaktır. Kültür merkezinde 500 kişilik çok amaçlı toplantı salonu, sergi salonları bulunacaktır.

PROJE 2…

Gençlik ve Spor Merkezi

Giresun için kültür ve spor altyapısına çok önem verdiklerini, bu yüzden geride bıraktıkları 8,5 yıllık dönemde her ilçede spora yatırım yaptıklarını anlattı. Bu bağlamda Atatürk Stadında ve Aksu Mahallesi ile Organize Sanayi Bölgesinde yapılan çalışmaları; ayrıca Alucra, Görele, Bulancak, Espiye, Şebinkarahisar, Tirebolu ve diğer ilçelerde spora yapılan yatırımları anlattı. Bundan sonra da spor altyapısına yatırımlarının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. 

 

CANİKLİ, yeni yapılacak olan Gençlik ve Kültür Merkezi’nin nasıl olacağını ve il içinde ne gibi faydalar sağlayacağını anlattı. CANİKLİ, konuyla ilgili olarak şunları söyledi. “Doğa harikası bir yarımada üzerinde kurulmuş, tarihi dokusu son derece zengin bir kent iken Giresun, ileriyi göremeyen, günübirlik düşünen yöneticiler elinde maalesef çarpık bir kent durumuna düşürülmüştür. İnsanların hafta sonu dinlenebilecekleri mesire yerleri, spor yapabilecekleri alanların hiç hesaba katılmadan imar planları yapılmıştır. Bu durum ilçelerde de aynı şekilde devam etmiştir. 

AK Partinin iktidara gelmesiyle her alanda yaşanan değişiklik ve gelişmeler bu saha da kendini hissettirmiş, bir yandan mevcut spor alanları iyileştirilir, eksik kalanlar tamamlanırken diğer yandan da yenilerinin yapımına başlanmıştır. Ancak bu yapılan işleri biz yeterli görmeyip, yeni spor alanları ve gençlik merkezleri oluşturmayı planlıyoruz.

Bu bağlamda ilk olarak Giresun Merkez Teyyaredüzü mevkiinde 20.645 M2’lik alana Gençlik ve Spor Merkezi kurulacaktır. Merkez bünyesinde 2 halı saha, 1 basketbol, voleybol ve tenis kordu sahası, 1 bowling ve bilardo salonu, 400 m2 masa oyunları alanı, 1500 metre yürüyüş parkuru, 2200 m2 açık hava etkinlik alanı, 280 kişilik anfili tiyatro, 2 kafe, 260 m2 çocuk oyun sahası, seminer salonu, kütüphane, 3500 m2 peyzaj alanı, 240 m2 tema parkı, 45 araçlık otopark bulunuyor.

80 m2 kapalı kadın etkinlik alanı ve merkezin yapım ödeneğinin yarısı Özel İdare tarafından karşılanacak, diğer yarısı da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden istendi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, “ilimize yapılacak olan modern Gençlik ve Spor Merkezinin Giresun halkının önemli bir ihtiyacını giderecek, bunun için merkezin bir an önce hizmete girmesini sağlayacağız” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir