Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7901 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   27 Nisan 2021 - 14:33

GİRESUN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Büyüt
Küçült
GİRESUN KENTSEL

                Giresun  Kent  Konseyi Başkanı Mürşit Gürel, Giresun’da kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Gürel yaptığı açıklamada ; ‘’ Mimari , mahalli , tarihsel , estetik ve sanat değerleri ile kentsel sit alanları kentlerin kimliğini ön plana çıkarmakta peyzaj potansiyel değerini arttırmaktadır. Hızlı kentleşmenin bir sonucu olarak Türkiye ‘de tarihi , kültürel ve doğal değerlere sahip olan birçok kentin özgün dokusunun yok olmasına rağmen ayakta  kalabilen mahalle örneklerine de rastlanmaktadır. Karadeniz bölgesinde yer alan ve Giresun kentsel sit alanı olarak ilan edilen zeytinlik bölgesi örneği ele alınmıştır. Kentsel sit alanlarında yer alan yapısal metaryelin de binaların konum ve restarosyonuna önem verildiği takdirde kentsel peyzajın kalitesi üzerinde olumlu sağlamaktadır.’’ dedi. Giresun belediyesi kentsel dönüşüm projeleri konusunda kendi ekibini yetiştirmek ve göreve hazır hale getirmek için ‘’ Kentsel Dönüşüm Bilgi ve Tecrübe Aktarımı ‘’ protokolü kapsamında ortak kentsel dönüşüm proje eki oluşturarak kentin bazı bölgelerinde başlatılması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili ilk adımlar atılmıştır ‘’ diye konuştu.

                     Başkan Gürel , Giresun Belediyesinin kentsel dönüşüm ile ilgili projelerinin ise şu şekilde olması gerektiğini ifade etti:

                     ‘’Kale ve çevresi kentsel dönüşüm projesi , turizm omurgası , Kale yamaçları şehre yakışacak Giresun’un çehresi , tarihi kimliğiyle buluşması , Ulaşabilir yatay sokaklar , Çınarlar merdiveni , Zeytinlik evleri model alınarak inşa edilmesi (yeni yapılaşma ) Kale macera parkuru, Milli Mücadele müzesi ( eski Ticaret Lisesi ), Giresun Kent müzesi ( eski valilik binası ), Cumhuriyet ortaokulu yeniden inşası ve yapının alt katlarında 400 araçlı otopark’’ Gürel , Kentsel dönüşüm çalışmalarının ağır gitmesinin sosyal kültürel ve ekonomik olarak şehre zarar verdiğini turizm alt yapısının yeterli olmadığını belirterek ; ‘’ Belediye Başkanımız Sayın Aytekin ŞENLİKOĞLU’ nun  kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda biz Giresun kamuoyu kuruluşları olarak, Giresun halkı olarak destek olmamız ve güç katmamız , Giresun belediyesinin kentsel dönüşümleriyle ilgili projelerinin hayata geçmesiyle şehrimize daha güzellikler katılacak ve daha yaşanabilir bir şehir haline gelecektir ‘’ şeklinde konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir