Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5532 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   11 Ağustos 2011 - 20:49

Giresun Ticaret Borsası Basın Bülteni

Büyüt
Küçült
Giresun Ticaret Borsası Basın
Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını hepimizin uzunca bir zamandan beri yazısal ve işitsel medyadan izlemekteyiz.

GİRESUN

TİCARET BORSASI 

BASIN BÜLTENİ

(2011/2) 

     Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını hepimizin uzunca bir zamandan beri yazısal ve işitsel medyadan izlemekteyiz.  21. yüzyılı yaşadığımız bir dönemde 40 milyona yakın insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu hepimizin malumudur. 

     Bu ülkeler Doğu Afrika'nın en yoksul ve en az gelişmiş ülkeleridir. Neredeyse çeyrek yüzyıldır devam eden ve son zamanlar daha da genişleyen iç savaşlar, bu ülkelerin kaynaklarını büyük ölçüde tahrip etmiştir. 
 
          Türkiye olarak bu bölgeyle Osmanlı’dan gelen ve 3 asırdan uzun süren bir yakınlığa, tarihi birliğe sahibiz. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz şu rahmet ve mağfiret ayında bizlere düşen bir görev bulunuyor

       
         Sefalet içinde ızdırap çeken on binlerce çocuk, kadın ve yaşlıya karşı hem tarihten gelen sorumluluğumuzun ve insanlığın gereği olarak yardımda bulunmak gerektiğine işaret etmek istiyoruz.  
 
        Peygamber Efendimizin "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" Hadis-i Şerîfini hatırlamalıyız. İşte bu çerçevede TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte başlatılan yardım kampanyasına Tüm Giresunlu hemşehrilerimizin de katkı vermesini bekliyoruz.  

         Giresun Ticaret Borsası olarak TOBB önderliğinde yapılan birçok yardım kampanyasında dünyanın değişik coğrafyalarında ve Ülkemizdeki bir çok afetlerde dünya insanlığının ve milletimizin yanında her zaman olmaya çalıştık ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz inşallah.

 
          Şimdi Afrika halkının yanında yer almak, acılarını paylaşmak ve destek olmak istedik. Bu çerçevede TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte başlatılan kampanya Sizlerin de destek vermesini bekliyoruz. Tüm Türk iş alemine, üyelerimize ve halkımıza burandan sesleniyor ve katkılarını bekliyorum. Herkesi Afrika’ya yardıma çağırıyorum.  
Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi nezdinde bugün itibariyle açılan “TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı” tüm hayırseverlerimizin katkılarını beklemektedir.”   
 
Giresun Ticaret Borsası olarak bu kampanyaya öncelikle kendimizin destek verdiğinin bilinmesini istiyoruz. Ancak, takdir edersinizki yapmış olduğumuz yardımın burada bir reklam olarak kullanılmamasını da istediğimizden ve bunu örf ve adetlerimizde öyle emrettiğinden kamuoyunun olumlu karşılayacağını düşünerek açıklamıyoruz.

Mübarek Ramazan ayı  ve Oruç, dinî inanç ve ibadet özelliklerinin yanı sıra, sosyal adalet ve dayanışma konusunda toplumun bağlarını güçlendirir. 
 

 
Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın, gönderilecek yardımların fitre yerine geçeceğini açıklaması da ayrıca isabetli ve olumlu olmuştur. Zamanında alınan bu karar yardım kampanyasına da desteği artıracağını inanmaktayız.  
 
Afrika’ya yardım elimizi uzatıyoruz. Bu kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Başbakanlık’ın 2011/9 genelgesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığına aktarılacak ve resmi kanallar üzerinden Afrika’ya ulaştırılacaktır. 
 
Bizler tarihimiz boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneğimizle tanınmış bir milletiz. Bu yüzden de Afrika’da yaşananlara karşı kayıtsız kalmamalıyız. 
 
Bizler, nefsimizle ve açlık ile susuzlukla mücadele içine girerken, çok daha güç koşullar altında hayat mücadelesi veren Afrika halkını unutmayacağız.  
 
Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Türk iş alemi olarak ve Giresunlular olarak Ramazan ayının rahmet ve bereketini, Afrika’ya yardım elimizi uzatarak göstereceğiz. Yardım kampanyasının hesap numaraları aşağıya çıkarılmış olup, tüm halkımızın bu mübarek ramazan ayında desteklerini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


 
 
 
BANKA HESAP NUMARASI
 
 
Türkiye İş Bankası

TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı : 4375 - 333    
IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33 

       

Tarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir.  Saygılarımla,

Yönetim Kurulu Başkanı

            Mustafa KARADERE 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir