Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8249 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2011 - 10:50

''Giresun Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesine Kavuşuyor''

Büyüt
Küçült
Giresun Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesine
Ak Parti İl Başkanı Av. Sabri Öztürk, ''28 Günde 28 Proje'' başlığı altında yapılacak yatırımları açıklamaya devam ediyor. 28 Projeden biri olarak Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bahseden Öztürk konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

    Ak Parti Ä°l BaÅŸkanı Ã–ZTÃœRK: 

  ''Giresun Tıp Fakültesi, AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesine KavuÅŸuyor''

  Ak Parti Ä°l BaÅŸkanı Av. Sabri Öztürk, ''28 Günde 28 Proje'' baÅŸlığı altında yapılacak yatırımları açıklamaya devam ediyor. 28 Projeden biri olarak Tıp Fakültesi AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesi'nde bahseden Öztürk konuyla ilgili olarak ÅŸunları söyledi:  

 “Yeni kurulan Fakültelerimizden biri de Tıp Fakültesi’dir. Åžu anda Giresun Ãœniversitesi Tıp Fakültesi adına öğrenime alınan ve 1.sınıftan 3.sınıfa kadar gelmiÅŸ olan öğrencilerimiz, yakın illerde bulunan Tıp Fakültelerinde eÄŸitim öğretimlerini sürdürüyorlar. Çok yakında kendi binasında eÄŸitim öğretim verecek düzeye gelecek olan Giresun Tıp Fakültesi, bu öğrencileri mezun ederek, adını duyurmuÅŸ olacaktır.  

Tabi burada en önemli konu Tıp Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimizin, hocaların gözetim ve denetiminde yapacakları uygulamalardır. Yani öğrencilerimiz tıbbın geliÅŸmiÅŸ imkânlarını kullanabilecekleri ortama ihtiyaçları vardır. Bu da AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesi’dir. Bu gün itibariyle Tıp Fakültesi AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesinin nerede kurulacağı belli olmuÅŸ ve bu konuda önemli adımlar da atılmış durumdadır. 

Biliyorsunuz eski Kale Devlet Hastanesi’nin bulunduÄŸu alanın tamamı Giresun Ãœniversitesi Tıp Fakültesi AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesi’ne verildi. SaÄŸlık Bakanlığımız nezdinde bu konuda gerekli iÅŸlemler tamamlandı, inÅŸaat için gereken para da hazırlandı”. 

“Yapılacak modern binamız, 300 yataklı olacak ve tıbbi açıdan son derece geliÅŸmiÅŸ cihazlarla donatılacak. Çevre illerimizdeki uygulama hastanelerinde olan imkânlar, tıbbi cihazlar, konfor ve yeterli bilim adamı burada da bulundurulacak. Zaten ÅŸu anda Devlet Hastanesi’nde, Göğüs Hastanesi’nde ve SaÄŸlık Uygulamaları Merkezi’nde ortopedi, intaniye, plastik cerrahi ve farmakoloji dallarında Profesör ve bilim adamlarımız uygulamalarını yapıyorlar. Buralara gelen hastalarımız ameliyatlara alınabiliyor, tedavi edilebiliyor. Trabzon’a, Samsun’a veya baÅŸka illere gönderilmiyorlar.  

Yani Tıp Fakültemizin kuruluÅŸ süreci devam ederken, hem eÄŸitim ve araÅŸtırma alanında, hem de tedavide eÅŸgüdümlü bir süreç takip ediliyor. Biz Ak Parti hükümeti olarak Ãœniversitemizin gösterdiÄŸi her türlü çabayı fiili olarak destekliyoruz, yanında yer alıyoruz. Ãœzerimize düşen ve gereken ne ise yerine getiriyoruz. Ä°nÅŸallah çok yakında Giresun’dan baÅŸka illere hasta sevk etme gereÄŸi kalmayacak, bütün tedaviler burada yapılabilecektir” dedi. 

Sabri Öztürk Tıp Fakültesi dışında, üniversitede yapılan diÄŸer çalışmalar hakkında da bilgi sunarak ÅŸunları söyledi: 

           “Giresun kamuoyunun da yakından takip ettiÄŸi gibi, bir zamanlar kurulması hayal olan Ãœniversitemiz, geliÅŸim sürecini hızla tamamlıyor. Ãœniversite kurulduktan sonra çok sayıda Fakülte, Yüksek Okul, AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezi ve Enstitü açıldı. Yeni okulların açılmasına baÄŸlı olarak yeni yurtlar da açıldı. Bu durum yüksek öğrenimde öğrenci sayımızı 6 binden 15 bine yükseltti. Yani ilimize orta büyüklükte bir ilçenin nüfusu kadar eÄŸitimli bir topluluk eklendi. Bu geliÅŸme bir yandan ticarî hayatın canlanmasını saÄŸlarken, diÄŸer yandan da ÅŸehrimizi kasaba görünümünden kurtardı, hayat standardının yükselmesine katkı saÄŸladı. Bilim adamlarının birikimlerinden yararlanma süreci baÅŸladı. Bunlar ilimizin, insanımızın geleceÄŸi bakımından önemli geliÅŸmeler”.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir