Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3561 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   10 Temmuz 2023 - 15:43

GİRESUN’A ÇOK YAKIŞACAK PROJELER

Büyüt
Küçült
GİRESUN’A ÇOK YAKIŞACAK

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun göreve gelirken vaat ettiği ve geçtiğimiz 4 yılda Giresun’un ve hemşehrilerinin hizmetine sunulan projeler Giresunlular tarafından takdirle karşılanırken, devam eden projeler için vatandaşların heyecanlı bekleyişi de sürüyor.
2019 yerel seçimleri sonucunda Giresunluların teveccühü ile Belediye Başkanlığı görevine gelen Aytekin Şenlikoğlu, Giresun’un güzelleşmesi ve hak ettiği değere kavuşması adına ekibiyle birlikte çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2 Milyar TL’yi aşkın yatırım ile Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmet seferberliğini sürdüren Başkan Şenlikoğlu ve ekibi, devam etmekte olan projeleri kısa süre içinde hemşehrilerinin hizmetine sunulacağını kamuoyuyla paylaştı.

DOĞU PARK VE GALERİCİLER SİTESİ
Gedikkaya Mahallesi'nde Giresun'un en eski çöp döküm alanı üzerine projelendirilen Doğu Park ve Galericiler Sitesi projesi inşaatı hızla ilerliyor. Projenin 2023 Temmuz ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Spor Toto iş birliğiyle Giresun'a kazandırılan projenin yatırım maliyeti 50 milyon TL'nin üzerinde. Tamamlandığında, "40 yıllık çöpü çiçeğe dönüştürme" vizyonuyla şehirde atıl durumda kalan 32 bin metrekarelik alan yeni bir sosyo-ekonomik yaşam alanı olarak hemşehrilerimizin ve Doğu Karadeniz Bölgesi sakinlerinin hizmetine sunulacak.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
Giresun'da bulunan ve ailelerin bakımlarına ihtiyaç duyan özel gereksinimli çocukların günlük hayatlarını daha keyifli hale getirecek Engelsiz Yaşam Merkezi projesi hızla tamamlanıyor. Aksu Mahallesi 51 Nolu Sokak'ta bulunan 2 katlı binanın üzerine uygulanan proje ile engelli bireylerin tüm ihtiyaçları karşılanacak ve özel eğitimler ve sosyalleşme imkanları sağlanacak. 1,5 milyon TL'nin üzerinde bir yatırımla hazırlanan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin malzemeleri DOKAP tarafından hibe programı kapsamında temin edildi.

MİLLET BAHÇESİ
Eski Atatürk Stadı’nın bulunduğu alanda projelendirilen ve inşaatı yüklenici firma tarafından hızla devam ettirilen Millet Bahçesi çalışmaları sürüyor. Zemin güçlendirme ve alt yapı çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’nin gelecek bahar mevsimine kadar tamamlanması planlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan proje tamamlandığında, şehir merkezinde vatandaşların keyifli zaman geçirebilecekleri bir alan Giresun’a kazandırılmış olacak.

MAHALLE İLETİŞİM MERKEZLERİ
Vatandaşların belediye ile iletişim süreçlerini kendi mahallelerinde gerçekleştirebilmeleri için projelendirilen iletişim merkezleri hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Bu merkezler, vatandaşların belediyecilik işlemleri için görüşme yapabilecekleri noktalar oluşturacak. Ayrıca, vatandaşlar bu merkezler aracılığıyla belediyeye iletmek istedikleri konuları iletebilecek ve merkez içinde kurulacak tahsilat noktası aracılığıyla ödemelerini gerçekleştirebilecekler. İletişim merkezlerinden ilki Aksu Mahallesi'nde tamamlandı ve Aksu Semt Sahası içindeki idari binada hizmete açılacak. Bir diğer iletişim merkezi ise Gaziler Mahallesi'nde bulunan Gaziler Yöresel Ürünler Pazarı içinde hizmete sunulacak.

TURİZM DANIŞMA MERKEZİ
Giresun Belediyesi, büyüyen ve her geçen gün daha da güzelleşen Giresun için turizm katma değerini arttırmak adına şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin bilgi alabilecekleri Turizm Danışma Merkezi’ni tamamlamak üzere. Alparslan Türkeş Parkı içerisinde kurulan Turizm Danışma Merkezi, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin şehir hakkında bilgi almasını amaçlıyor. Ayrıca, yöresel ürünlerin satışının yapılacağı bir alan da içerecek olan bu merkezin tamamlanması için çalışmalar hızla devam ediyor.

BİLGİ EVLERİ
Başkan Şenlikoğlu’nun göreve gelmesi sonrası şehre kazandırdığı önemli projelerden biri olan ve geçtiğimiz 4 yılda binlerce çocuğumuza katkı sağlayan Bilgi Evleri projesinin 4. için çalışmalar devam ediyor. İlkinin Aksu Mahallesi’nde açıldığı Bilgi Evi projelerinin 2. si Çıtlakkale Mahallesi’nde 3.’sü ise Hacısiyam Mahallesi Kumyalı Mevkii’nde bulunuyor. Giresun’un 4. Bilgi Evi olacak projenin kısa zamanda Teyyaredüzü Mahallesi’nde yapımına başlanarak tamamlanması bekleniyor.
 
BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU
Vatandaşların yürüyüş ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla şehrin bir ucundan diğer ucuna projelendirilen bisiklet ve yürüyüş yolunun yapımı hızla devam ediyor. Şehrin Doğu yakasındaki Hüseyin Restoran ile Batı yakasındaki Plajlar Bölgesi (Opet) arasında kalan 9 kilometrelik sahil bandına uygulanan projenin tamamının kısa zamanda tamamlanması planlanıyor. Dünya standartları dikkate alınarak uygulanan proje kapsamında bisiklet yolu mavi, yürüyüş yolu ise yeşil olarak renklendiriliyor. Bisiklet yolu gidiş geliş 2 parkur, yürüyüş yolu ise tek parkur olarak uygulanıyor.

SOKAKBAŞI YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI VE MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ
Giresun’un kültürel değerlerini yaşatmak ve şehrin tamamında kalkınmayı amaçlayan Başkan Şenlikoğlu’nun projelerinden olan Sokakbaşı Yöresel Ürünler Pazarı ve Meydan Düzenleme Projesi hızla devam ediyor. Tarihi Sokakbaşı mevkiinde uygulanan proje ile şehrin kesişim noktalarından olan Sokakbaşına yakışacak proje uygulanıyor. 1. ve 2. etabının toplamında 2.600 metrekarelik bir proje alanı içerisinde devam ettirilen çalışmalar ile atıl durumdaki alanlar vatandaşların ve bölge esnafının kullanımına kazandırılmış olacak. 1. etap projesinin tamamlanmasının ardından başlanacak meydan düzenleme projesi ile Sokakbaşı’nın yeniden canlandırılması hedefleniyor.

ÖZGÜRLÜK YOLU YENİLEME VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ
Giresunluların, yerli ve yabancı turistlerin, Giresun ve Karadeniz manzarasının keyifle tadını çıkartabileceği şehrin merkezinde yer alan Özgürlük yolunda yenileme çevre düzenleme çalışmaları başladı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKAP) ile birlikte gerçekleştirilecek proje ile 900 metre uzunluğunda alan üzerinde toplam 4 bin 780 metrekare yürüyüş yolu, 800 metre korkuluk ve aydınlatma çalışmaları yapılması planlanıyor. Şehrin merkezinde bulunan alan üzerinde yapılacak çalışmaların tamamlanması ile Giresun’a yeni sosyal yaşam alanı kazandırılması planlanıyor.

BOZTEKKE CADDESİ PRESTİJ CADDE PROJESİ
Cadde ve sokakların bir şehrin aynası olduğu düşüncesini benimseyen Giresun Belediyesi prestij cadde projelerine ara vermeyerek şehrin vizyonuna değer katmayı sürdürüyor. Yenilenen yüzüyle vatandaşların büyük beğenisini kazanan Nihatbey Caddesi, Pazar Caddesi ve Fatih Caddesi projelerinin ardından, şimdi de şehrin batı yakasının en hareketli caddelerinden olan ve her geçen gün gelişen Boztekke Caddesi Prestij Cadde projesi başlıyor. Toplam 1 kilometrelik proje kapsamında altyapıda güçlendirmeler ile üst yapıda kalıcı ve estetik görünüme kavuşturacak kaldırım ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirilecek.

ATIKSU ARITMA TESİSİ
Bütün şehrin altyapısını ihtiyaçlar doğrultusunda yenileyen ve güçlendiren Giresun Belediyesi, şehirdeki Atıksu sorununa çözüm olması amacıyla Avrupa Birliği ile işbirliği içinde son sistem teknolojiye sahip Atıksu Arıtma Tesisinin yapımı hızla devam ediyor. Proje ile 32 km uzunluğunda Atıksu kolektörü ileri arıtma sistemi uygulanarak çevreye duyarlı bir tesis kazandırılmış olacak. Bazı özellikleriyle Türkiye’de ilk olacağı açıklanan Atıksu Arıtma Tesisi kendi elektriğini üretecek. Tesisin çamur havuzunda oluşacak metan gazı kurulacak enerji üretim tesisiyle elektrik enerjisine çevrilecek. Bu sayede Atıksu Arıtma Tesisi içerisine kurulacak elektrik üretim tesisiyle, kendi elektriğinin yüzde 75’ini karşılayacak. Batlama havzasının girişinde 28 bin metrekarelik alan üzerine yapılan tesis projesi ile eş zamanlı olarak şehrin tüm bölgelerindeki kanalizasyon hatlarında da birleştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK AKSU DSİ KÖPRÜ PROJESİ’NDE SONA DOĞRU
Eğitim Araştırma Hastanesi ile Çotanak Stadyumu’nun olduğu alandan Dereli yoluna bağlantı sağlayacak köprü yapımında sona yaklaşılıyor.
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun takibini yaptığı ve Ankara’da gerçekleştirdiği yoğun görüşmelerin ardından DSİ tarafından projelendirilmesine karar verilen köprünün hizmete girmesiyle bölgede yaşanan trafik sıkışıklığını rahatlatacak. Köprü aynı zamanda hem hastane hem de stadyuma ulaşımı da genel olarak oldukça kolaylaştıracak.
Köprü, 70 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde kemer tipi şeklinde dökme beton sistemi ile inşa ediliyor.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir