Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4403 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   24 Mart 2024 - 02:51

Giresun’da Düve Destek Başvurusu Onaylanan Yetiştiriciler Düvelerini Almaya Başladı

Büyüt
Küçült
Giresun’da Düve Destek Başvurusu Onaylanan Yetiştiriciler Düvelerini Almaya

Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı ve Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında uygulamaya konulan ve yetiştiricilere yüzde 30 ila 50 oranlarında hibe desteği ile düve temin etme imkanı veren 2023 yılı Düve Alım Desteğine; Giresun İlimizde 11 Aralık 2023 - 09 Ocak 2024 tarihleri arasında başvuruda bulunan 85 yetiştiricimizin, 810 baş gebe düve ve 233 baş boş dişi sığır alımına yönelik talepleri ‘Düve Destekleme Sistemi’ne kayıt edilmiş olup, başvuru icmal listesi onaylanmak üzere Bakanlığımıza gönderilmiştir.

Bakanlığımızca 85 yetiştiriciden ilk etapta 110 baş gebe düve ve 66 baş boş dişi sığır alımına yönelik talepleriyle 16 yetiştiricimizin başvuruları onaylanmış olup, başvuruları onaylanan yetiştiricilerimiz 31 Mayıs 2024 tarihine kadar sözleşme imzalamak ve hayvan temin sürecini başlatmak üzere İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize davet edilmiştir.      

Bu kapsamda ilk etapta İl Müdürlüğümüz ile sözleşme imzalayan ve hayvan temin sürecini tamamlayan  Merkez  İlçe Lapa köyünden 1 yetiştiricimize, 10 baş simental gebe düve alım sürecini tamamladığı için, yüzde 30 hibe desteği kapsamında 300 bin lira hak ediş düzenlenerek Bakanlığımıza gönderilmiştir. Geriye kalan 15 yetiştiricimizin sözleşme imzalama ve hayvan temin süreçlerini tamamlamaları halinde düve alım desteği hak edişleri düzenlenmeye devam edecektir.

Düve alım desteğinde ilk etabın tamamlanmasının ardından, başvuru listesinde yer alan diğer yetiştiricilerimiz için Bakanlığımızca belli dönemler halinde başvurusu onaylananlar listesi ilan edilmeye devam edecektir.

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir