Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3501 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   31 Ekim 2023 - 14:56

GİRESUN’DA TARİHİ BİR CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDI

Büyüt
Küçült
GİRESUN’DA TARİHİ BİR CUMHURİYET COŞKUSU

BİNLER CUMHURİYET’İN YÜZÜNCÜ YILI İÇİN YÜRÜDÜ

Giresun’da Cumhuriyet’in 100. yılı coşkusu, muhteşem bir Fener Alayı yürüyüşü ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen ve Yeniyol Mevkii Çotanak İlkokulu önünde başlayan programda 42. Ve 47. Alayların Ruhu ile Cumhuriyet’in Muhafızı Giresun Fener Alayı yürüyüş programında vatandaşlar ellerinde Ay Yıldızlı bayraklarla birlikte Gazi Caddesi’ni takiben Atapark’a yürüdü.

Dev Türk bayrakları ile metrelerce uzunluğundaki bayraklar elden ele taşınarak, Cumhuriyet sevgisi doruklara taşındı.

Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte belediye bando ekibince çalınan marşlara vatandaşlar da coşku ile eşlik etti. Yediden yetmişe binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş Atapark’ta tamamlandı. Atapark’a gelen büyük kalabalık Giresun Belediyesi’nce düzenlenen havai fişek gösterisini büyük coşku ile takip etti.

Atapark’ta toplanan muhteşem kalabalığa karşı bir konuşma yapan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise: “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” diyerek: “İstiklalimizi kazanmak amacıyla kurtuluş mücadelesine katılan şanlı ecdadımız yaşadığı tüm zorluklara rağmen adeta destan yazmış ve neticesinde Cumhuriyetimizin kuruluşu gerçekleşmiştir. Bu değerlere sahip çıkmak, korumak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için, mücadele etmek, çalışmak gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin evlatlarının, yani hepimizin görevidir. Bu vesileyle; Milli mücadelemizin zaferle taçlanışıyla asırlık çınar haline gelen Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor; üzerinde yaşadığımız bu toprakları yüzyıl önceki mücadeleleriyle bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” sözlerine yer verdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir