Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3041 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   30 Mayıs 2024 - 15:21

Giresun'da yatırım atağı!

Büyüt
Küçült
Giresunda yatırım
Vali Serdengeçti, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Proje İmza Törenine Katıldı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın 15. Etap Hibe Proje İmza Töreni’ne katıldı.

Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda 29 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da gerçekleştirilen imza törenine; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, Giresun Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın ile yatırımcılar ve davetliler katıldı.

Vali Serdengeçti, törende yaptığı konuşmada, kırsal kalkınma projelerinin ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı sağladığını vurgulayarak, desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı’na teşekkür etti.

Ayrıca, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini ileterek projelerin başarılı bir şekilde uygulanmasını diledi.

İmza töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

PROJELERDE NELER VAR?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu program, 2007 yılından bu yana tarım ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması, muhafazası, tarım işletmelerinin modernizasyonu ve yenilenebilir enerji kullanımına yönelik yatırımları destekleyerek kırsal kalkınmaya önemli katkılar sağlamaktadır.

İlimizde 2007-2023 yılları arasında toplam 72 proje tamamlanmıştır. Bu projeler arasında 13 yeni tesis, 15 tamamlama yatırımı ile 44 kapasite artırımı ve teknoloji yenileme projesi bulunmaktadır.

15.Etap (KKYDP) başvuruları kapsamında; ilimizden toplam 39 proje başvurusu yapılmış, İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 31 proje Bakanlığa sunulmuştur. Bakanlık tarafından onaylanan ve hibe almaya hak kazanan projeler ise 12 tarıma dayalı ekonomik yatırım ve 14 kırsal altyapı yatırımı olmak üzere toplam 26 projedir.

Onaylanan ekonomik yatırım projeleri arasında 7 fındık işleme, 2 çay işleme, 2 pestil köme imalatı ve  1 güneş enerji sistemi projesi yer almaktadır.

Kırsal altyapı yatırımları kapsamında ise 7 fındık işleme, 3 ahır modernizasyonu, 2 arıcılık faaliyetleri ve 2 güneş enerji sistemi projesi bulunmaktadır.

Bu projelerin toplam yatırım tutarı 97 milyon 632 bin 635 TL olarak gerçekleşmiştir.

Giresun'un kırsal kalkınma alanındaki potansiyelini daha da ileriye taşımak amacıyla gerçekleştirilen bu yatırımlar, tarımsal üretimden enerji sektörüne kadar geniş bir yelpazede önemli katkılar sağlayacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir