Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6015 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   17 Mart 2011 - 18:51

Giresunlu Gençlerin İstihdamını Destekleme projesi yazıılı Sınavı gerçekleşti

Büyüt
Küçült
Giresunlu Gençlerin İstihdamını Destekleme projesi yazıılı Sınavı
Giresun iş hayatı dayanışma derneği Gişhad, Giresunlu Gençlerin İstihdamını Destekleme projesi için başvuran kursiyerlerin yazılı sınavını, ikbal dershanesine ait büyük eğitim salonunda gerçekleştirdi.

Giresun iş hayatı dayanışma derneği Gişhad, Giresunlu Gençlerin İstihdamını Destekleme projesi için başvuran kursiyerlerin yazılı sınavını, ikbal dershanesine ait büyük eğitim salonunda gerçekleştirdi. 

Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne sundukları projenin kabul edilmesi üzerine proje çalışmalarına başlayan proje uygulama birimi, kursiyerlerin seçimi için yapılması gereken yazılı ve sözlü elemelerden, yazılı sınav bölümünü gerçekleştirdi. 100’ün üzerinde kursiyer adayının başvurduğu yazılı sınavda katılım oldukça yüksekti. 48 bayan 16 erkek kursiyerin seçileceği sınavda genel kültür ve bilgisayar konularında 40 adet soru soruldu. 

Insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamında yürütülen,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Program otoritesi olduğu proje ; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte olup, söz konusu hibe programı İŞKUR tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir 

GİSHAD tarafından yürütülen Projenin genel hedefi; ; Giresun'da bir Eğitim Kurumu-İş Dünyası İşbirliği Geliştirme Platformu kurarak; işgücüne dahil olmayan en az lise mezunu, 18-29 yaş aralığındaki 32 gence büro yönetimi ve sekreterlik, 32 gence bilgisayarlı muhasebe alanlarında 400 saat teorik eğitim vermektir. Ayrıca mesleki bilgi ve beceri eksikliğini aşmak, 320 saat staj eğitimi verilerek gençlerin çalışma hayatına geçiş dönemini kolaylaştırmak ve iş başında öğrenmeyi desteklemektir. Ve yine genç kursiyerlere 1 haftalık CV hazırlama ve mülakat teknikleri konusunda eğitim vererek gençlerin uygun iş bulma sürecine yardımcı olmak ve kursu başarıyla tamamlayanların en az % 50 'sinin istihdamını sağlamaktır.

.

Projenin Hedefi, 64 işsiz gencimizi meslek sahibi yaparak en az yarısını istihdam etmektir 

Proje kapsamında Kursa devam eden Kursiyerlere günlük 8 Avro Cep harçlığı verilecektir 

  Bu program, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilmektedir
 
 
Gişhad Yön. Kur. Bşk
Mehmet Selim Kitapçı
 

.

                                                                                                                                                      



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir