Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7159 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Mayıs 2011 - 19:06

Gişhad Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Gişhad Basın
GİŞHAD YÖN.KUR.BAŞK. MEHMET SELİM KİTAPÇI' NIN BASIN AÇIKLAMASI

GİŞHAD olarak bizler, Bir taraftan Konfederasyon TUSKON ile işbirliği içinde ülkemizin dış ticaret kapasitesinin artırılmasına yönelik programlar düzenlerken diğer taraftan da işletmelerimizin rekabet gücünün artırılması amacıyla faaliyetler yapmaktayız. Karadenizde bağlı bulunduğumuz KASİF federasyonu, Özellikle girişimciliğin teşvik edilmesi, işsizliğin azaltılması ve KOBİ’lerin yönetim ve organizasyon kapasitesinin gelişmesi amacıyla AB, Dünya Bankası ve KOSGEB ile işbirliği içinde projeler yürütmektedir. Bu projelerden ikisini Trabzon’da KARGİD, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve KTÜ İletişim Fakültesi ortaklığı ile uygulamaktadır.

     KASİF; AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen ‘Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı’ çerçevesinde ‘TR-83 ve TR-90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ adlı projeyi uygulamaktadır. Bu proje kapsamında Trabzon’da ve Samsun’da iki büyük Ticaret Zirvesi düzenlenecektir.

     Bu faaliyetlerle, Karadeniz Bölgesi’ndeki KOBİ'lerin ekonomik olarak güçlenmesine, üretim ve istihdam kapasitelerinin artmasına, dolayısıyla işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak hedeflenmektedir. Proje çerçevesinde düzenlenecek olan Ticaret Zirvesinin ilki 26-29 Mayıs tarihleri arasında Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

     Bu etkinlikte, TR-83 ve TR-90 Bölgelerinde bulunan  (Amasya, Çorum, Samsun, Tokat, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon) 10 ilde imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler başta olmak üzere 150 KOBİ ücretsiz olarak stant açarak ürünlerini sergileyecektir. Giresun’dan ise 9 firma fuarda stant açarak ürünlerini sergileyecektir. Ticaret Zirvesi’nde KOBİ’lerin 2 bin iş görüşmesi yapması hedeflenmektedir.

     Program için Karadeniz Bölgesi’nde ciddi bir tanıtım çalışması  yapılmış, meslek odaları ve işadamları dernekleriyle işbirliği sağlanmıştır. Bunun sonucunda Trabzon dışındaki, Orta ve Karadeniz Bölgesi’ndeki illerden yaklaşık 3 bin firma sahibi veya temsilcisi Ticaret Zirvesi’ni ziyaret edecektir. Trabzon’dan katılan ziyaretçilerle bu sayının 10 bin olması hedeflenmektedir.

     Söz konusu proje, Trabzon’da faaliyet gösteren Karadeniz İş Adamları  Derneği (KARGİD) ve Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) ile Samsun’da faaliyet gösteren Karadeniz Sanayici ve İşadamları  Derneği (KASİAD) ortaklığı ile yürütülmektedir. 
 

     MEHMET SELİM KİTAPÇI

      GİŞHAD YÖN.KUR.BAŞK.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir