Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7590 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2011 - 15:54

Gölyanı Yaylası Turizme Kazandırılıyor

Büyüt
Küçült
Gölyanı Yaylası Turizme
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının 2010 yılı Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı teklif çağrısı kapsamında Yağlıdere Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanarak Ajansa sunulan 'Platoda Deniz Keyfi' isimli proje 15.06.2010 tarihinde Ajanstan destek almaya hak kazanmıştır.

GÖLYANI YAYLASI TURÄ°ZME KAZANDIRILIYOR 

      DoÄŸu Karadeniz Kalkınma Ajansının 2010 yılı Turizme Yönelik Küçük  Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı teklif çaÄŸrısı  kapsamında YaÄŸlıdere Köylere Hizmet Götürme BirliÄŸince hazırlanarak Ajansa sunulan 'Platoda Deniz Keyfi' isimli proje 15.06.2010 tarihinde Ajanstan destek almaya hak kazanmıştır. 

      Gölyanı  yaylasında alternatif turizm modelleri oluÅŸturmak ve etkin tanıtım politikalarıyla bölgemize gelen turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak bölgeyi turistik cazibe merkezi haline getirmek amacıyla hazırlanan projenin toplam bütçesi 445.098,02 Tl olup, projeye Ajansın katkısı 333.823,52 TL BirliÄŸin katkısı ise 111.274,51 TL dir. 

      YaÄŸlıdere Belediyesi ve Üçtepe Belediyesinin ortağı olduÄŸu Projede ÅŸu faaliyetler yapılacaktır. 

      11 km’lik yolun yapımı: 4 km’si KÖYDES alanı içerisinde 7 km’lik kısmı ise Orman alanı içerisindedir. Yolun yapımını 4 aylık sürede Köylere Hizmet Götürme BirliÄŸi (KHGB) ve Belediyeler ortaklaÅŸa gerçekleÅŸtirilecektir. 

      Gölün Temizlenmesi: DSÄ° Trabzon Bölge Müdürlüğünce gerçekleÅŸtirilecektir. 

      5X3 m ebatlarında 10 adet Bungalov tipi ev yerleÅŸtirilecek. Bu evlerde 30 kiÅŸiye konaklama imkanı saÄŸlanacaktır. Bu evlere ait elektrik, su ve kanalizasyon alt yapıları tamamlanacaktır. 

      Göl etrafına 400 m uzunluÄŸunda yürüyüş parkuru inÅŸa edilecektir. 

      5X5 m ebadında 1 adet bungalov tipi yemek evi yerleÅŸtirilecek. Böylece ziyaretçilerin yöresel yemekleri tatmasına imkan saÄŸlanacak. Yemek evi içine mutfak yapılacak ve mutfak malzemeleri alınacaktır. 

      Göle 4 km uzaklıktaki ÇaÄŸmanlık deresinden 300 mm’lik PVC boruyla temiz su kaynağı ilave edilecek. Böylece temizlenen ve su ilave edilen göl canlıların yaÅŸayabileceÄŸi bir ortam haline gelecektir. Göle 50.000 adet kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakılacak ve gölde olta balıkçılığı turizmi icra edilebilecektir. 

      Göle 2 adet ahÅŸap iskele inÅŸa edilecek. Alınacak olan 2 adet kayık ve 2 adet deniz bisikletiyle gölde gezinti ve balık tutma imkanı yaratılacak.10 adet olta takımı alınacaktır. 

      20 tane yürüyüş parkuru etrafına 10 tanesi de bungalov evlerin önüne yerleÅŸtirilmek üzere toplam 30 adet aÄŸaç sokak lambası  yerleÅŸtirilecektir. 

      Göl etrafına 10 adet ahÅŸap kamelya, 10 adet oturaklı masa takımı, 10 adet bank ve 20 adet çöp kovası yerleÅŸtirilecektir. 

      Yine çocukların vakit geçirebileceÄŸi standart tip ahÅŸap oyun parkı  yerleÅŸtirilecektir. 

      Bungalov evlerin içine televizyon, mini buzdolabı, masa, sandalye, 1 adet çift kiÅŸilik ve 1 adet tek kiÅŸilik yatak ve diÄŸer iç tefriÅŸat malzemeleri alınacaktır.  

      Proje sonunda 2 si kadın 1’i engelli olmak üzere 5 kiÅŸi Proje ortağı Belediyelerce istihdam edilecektir. Asgari 5 yıl süreyle tesisin iÅŸletilmesi Belediyeler tarafından yürütülecektir. 

      Proje alanında ayrıca kamping ve tracking gibi alternatif turizm faaliyetleri icra edilecektir.

VALÄ° ÅžAHÄ°N GÖLYANI OBASINDA 
  DoÄŸa harikası olan Gölyanı Obası’nın turizme kazandırılması  projesi hayata geçiriliyor. 

      Dün bölgede incelemelerde bulunan ve ilgililerden bilgiler alan Vali Dursun Ali Åžahin, Gölyanı Obası’nın kartpostallardaki görüntüsünden de güzel olduÄŸunu belirterek, bu doÄŸal ortamın bozulmadan orta vadede turizme kazandırılabileceÄŸini ve bunun için çalışma baÅŸlattıklarını kaydetti. 

      Gölyanı  Obası’nın turizme kazandırılması projesi kapsamında  DoÄŸu Karadeniz Kalkınma Ajansından 445 bin 98 liralık destek çıktığını hatırlatan Vali Åžahin, bölgenin mera statüsünde olmasından dolayı projenin hayata geçirilmesinde ki hukuki sıkıntıların aşılması için çalışıldığını söyledi. 

      Orman Bölge Müdürüne, Gölyanı Obası’na ulaşımı saÄŸlayan orman yolunun geniÅŸletilerek altyapısının yapılması talimatını veren Vali Åžahin, yolun üst kaplamasının ise Özel Ä°dare tarafından yapılacağını sözlerine ekledi. 

      Vali Åžahin’in ziyaret ve incelemelerine, Espiye Kaymakamı ve YaÄŸlıdere Kaymakam Vekili Mithat Gözen, YaÄŸlıdere Belediye BaÅŸkanı Abdurrahman KırhasanoÄŸlu, Üçtepe Belediye BaÅŸkanı Harun Öztürk, Özel Ä°dare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mustafa Kemal Bilgin, D.S.Ä°. Åžube Müdürü Bahtiyar Kabadayı ve YaÄŸlıdere Ä°lçe Tarım Müdürü Yunus Emre AydoÄŸdu’da katıldı. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir