Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6498 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2011 - 15:28

Görele' de 'Temel iş sağlığı ve Güvenliği' semineri verildi

Büyüt
Küçült
Görele de Temel iş sağlığı  ve Güvenliği semineri
Görele'de inşaat firması bir ilki gerçekleştirerek işçilerine 'Temel iş sağlığı ve Güvenliği' semineri verdirdi.

Görele'de inşaat firması bir ilki gerçekleştirerek işçilerine 'Temel iş sağlığı  ve Güvenliği' semineri verdirdi.

Giresun’un Görele ve Tirebolu İlçelerinde faaliyet gösteren Süleymanoğlu İnşaat işyerinde çalışanlarının iş kazalarına maruz kalmaması için bir danışmanlık şirketine çalışanlarını eğitmek için seminer verdirdi. Şirket Genel Müdürü Mimar Abdurrahman Süleymanoğlu çalışanlarının kendileri için çok değerli olduğundan, burunlarının bile kanamasını istemediklerini söyledi. Süleymanoğlu:”Türkiye’de bir çok yerde her gün duyduğumuz iş kazalarından sonra herkes birbirini suçlarken, en büyük sorunu işçilerin bilgisizliğidir. Yapılan araştırmalar özellikle inşaat sektöründe çalışan insanların eğitim seviyesinin düşük olmasından kaynaklanan bilgisizlik sebebiyle kazalara maruz kaldığını gösteriyor. İşçilerin eğitim seviyesi düşük olunca kendilerini yetiştirme imkanı olmuyor. Büyük firmaların dışında kalan işyerleri ise maliyetinden kaçtığından dolayı olsa gerek işçilerini eğitmeyi düşünmüyor. Bizim için ise öncelik insan olduğu için önce çalışanlarımızı eğitelim istedik. Biz şirket olarak bir danışmanlık firmasıyla bu konuda anlaşarak çalışanlarımıza 3 ayda bir ‘Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ semineri verdirmeye karar verdik. Bu seminerde bu seri nin başlangıcıdır. Hem bizler öğreneceğiz, hem işçilerimiz öğrenecek. Böylece işçilerimiz hem daha verimli çalışacak, hem de işi kazası riskini en aza indirecek. Biz bir aileyiz işçilerimizinde bir ailesi var onlarda üzülsün istemiyoruz. Biz iş veren olarak bütün tedbirlerimizi alacağız, ondan sonra Allahın takdiri ne ise o olacak”dedi.

Seminere konuşmacı olarak  Yük. İnş. Müh. Sertaç Güven ve Zafer Demirci katıldı.  Sertaç Güven konuşmasında iş kazalarıyla ilgili istatistik bilgiler vererek konuşmasına başladı, Güven:”Türkiye’de her 6 dakikada bir iş kazası oluyor. Her 6 saatte bir insanımız da iş kazasından ölüyor. Ülkemiz de her yıl 2500 kişi iş kazasında hayatını kaybediyor. Sakat kalanların sayısını ise tam olarak bilinmiyor. Bizim amacımız siz çalışanlara iş güvenliği bilincini yaymak olacak. Bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıklarla sizlerde iş kazasındaki koruyucu önlemleri geliştireceğiz. Sonuç olarak ta iş kazası oranlarını azaltacağız”dedi.

Görele Hasan Ali Yücel İlk Öğretim okulu konferans salonundaki seminere  şirketin başta Mühendisler olmak üzere 100’e yakın çalışanı katıldı.

   

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir