Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9040 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2010 - 10:08

Güce' de 13 Aileye 52 Saanen Keçisi Dağıtıldı

Büyüt
Küçült
Güce de 13 Aileye 52 Saanen Keçisi
Güce'de 13 Aileye 52 Saanen Keçisi Dağıtıldı.

GÜCE’DE 13 AİLEYE 52 SAANEN KEÇİSİ DAĞITILDI

GÜCE(Hayri BAHADIR)12-12-2010 Güce’de 13 Aileye 52 Saanen Keçisi Dağıtıldı.

Giresun’un Güce ilçesinde Güce Tarım Kredi Kooperatifi tarafından 13 Aileye 52 Saanen Keçisi Dağıtıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliğine bağlı 1461 Sayılı Güce Tarım Kredi Kooperatifi, ortaklarının talep etmiş olduğu toplam 52 Saanen keçisini sahiplerine teslim etti. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri kuruluşu olan TAREKS A.Ş.’den alınan saanen keçilerinin teslim törenine Güce Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İlhami Takır,Yönetim Kurulu Üyeleri, yörede faaliyet gösteren kooperatif çalışanlarının yanı sıra kooperatif ortakları katıldı.

Saanen Keçilerini teslim alan kooperatif ortaklarından Derviş Karabatak ve Tahsin Şen öncelikle 1461 Sayılı Güce Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İlhami Takır’a kendilerine sağladıkları bu imkânlardan dolayı teşekkür ettiler.
Saanen keçilerinin teslimi sırasında AA muhabirine açıklama yapan Kooperatif Müdürü İlhami Takır,”Bölge ikliminin Saanen keçi ırkına uygun olduğunu belirterek,süt verimi ve doğurganlığı yüksek olan bu ırkın dar gelirli vatandaşlara gelir sağlıyacağını söyledi.

Takır,”Saanen keçileri, değişik çevre şartlarına iyi adapte olduklarından, dünyanın bir çok köşesinde yetiştirilebilmektedir. Saanen keçisi, sütçü ırklar arasında en erken gelişen bir tiptir ve ırk karakterlerini döllerine geçirme bakımından da üstündürler.Bu ırkta döl verimi de yüksektir.Bir doğumda 3 – 5 yavru elde edildiği görülür.Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda Güce ilçesi ve köyleri saanen keçi yetiştiriciliği için uygundur” dedi.

Güce’de ilk defa 13 aileye 52 Saanen keçisi dağıtıldığını da belirten Takır,ortaklarımızdan gelen talepler doğrultusunda Güce ileçesinde Saanen keçisi dağıtımının devam edeceğini belirtti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir