Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 2681 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   23 Kasım 2023 - 14:26

HAYVAN BARINAĞI ÖRNEK ÇALIŞMALARLA DİKKAT ÇEKİYOR

Büyüt
Küçült
HAYVAN BARINAĞI ÖRNEK ÇALIŞMALARLA DİKKAT

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU; “BARINAĞIMIZ SON DERECE MODERN VE DONANIMLI”

Giresun Belediyesi'nin Hayvan Barınağı, yardıma muhtaç canların bakım ve tedavilerini üstlenirken aynı zamanda onları yeni sahipleriyle buluşturarak sevgi dolu yuvalara kavuşturuyor.

Ekipler, hayvanseverlerin ihbarları üzerine harekete geçerek yaralı ve yardıma muhtaç hayvanları bulundukları yerden alıp gerekli bakım ve tedavilerini titizlikle gerçekleştiriyorlar.

4,5 dönüm arazi üzerine kurulu bölgenin en donanımlı barınağında 150-200 hayvanı barındırma kapasitesine sahip olurken, son üç yılda barınağa önemli yatırımlar yapılıp, mekânlar modernize edilerek hayvanların bakım ve tedavileri için gelişmiş olanaklar sağlandı.

Giresun Belediyesi Hayvan Barınağı ve Hayvanat Bahçesi bünyesinde röntgen, kan sayımı, biyokimya cihazları, hasta odaları ve hava sterilizasyon cihazları gibi donanımlar bulunuyor. Aylık olarak ortalama 15-20 kedi ve 30-35 köpek barınaktan sahiplendirilirken, veteriner hekimler aşı, kısırlaştırma gibi işlemleri gerçekleştiriyorlar. Ayrıca, 80 metrekarelik kedi evi ve hasta köpekler için 7 bölümlü yatış alanları da bu alan içerisinde yer alıyor.

Giresun Belediyesi Hayvan Barınağı ve Hayvanat Bahçesi aynı zamanda hem toplu olarak öğrenciler tarafından hem de vatandaşlar tarafından yoğun şekilde ziyarete uğruyor.

Diğer yandan, şehirde kedi ve köpeklerin kolayca ulaşabilecekleri şekilde dizayn edilen ve hayvanların yoğun olarak yaşadığı bölgelere monte edilen besleme odakları, özellikle kış aylarında Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından mama ve su ile doldurularak takviyeleri de yapılıyor.

HAYVAN SAHİPLENME ÇAĞRISI

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, barınağın imkânlarının çok iyi hale getirdiklerini ve koruma altında bulunan hayvanların bakım ve tedavilerinin düzenli olarak yapıldığını ifade ederek: “Barınağımız son derece modern ve donanımlı. Bölgemizin bu anlamdaki işlevsel barınağına sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Barınağımızda sokak hayvanlarını rehabilite ediyor, her türlü bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Can dostlarımızın korunmasını sağlıyoruz. Aynı alanda bulunan Hayvanat Bahçesi'nde ziyaretçilerini ağırlayan çeşitli hayvanlarımız var. Hemşehrilerimiz, her an barınağımızı ve hayvanat bahçemizi ziyaret edebilirler ve istedikleri takdirde buradan can dostlarımızı sahiplenebilirler” diye konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir