Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7821 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   04 Şubat 2011 - 20:59

İl Dernekler Müdürlüğü Basın Bülteni

Büyüt
Küçült
İl Dernekler Müdürlüğü Basın
İl Dernekler Müdürlüğü olarak derneklerle kurduğumuz ve sürdürdüğümüz yakın diyaloglar neticesinde;

İl Dernekler Müdürlüğü olarak derneklerle kurduğumuz ve sürdürdüğümüz yakın diyaloglar neticesinde; Bir güven ortamının oluşturulması, “yeni yaklaşım” doğrultusunda dernek yönetimlerinin özgüvenlerinin geliştirilmesi, yeni uygulamalar ile ilgili bilgilendirilmesi, kurumsallaşması ve kurumsal kapasitelerinin gelişmesine katkı sunulması ve gönüllülük anlayışının yerleştirilmesi,  amacıyla, 2011 Ocak ayı itibari ile planlı randevulu eğitim semineri gerçekleştirme projesi yürütülmeye başlanmış ve randevulu eğitime davet edilen Derneklere; 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu, 5253 Sayılı Dernekler Kanunu Uygulamaları, STK ve dernekçilik bilinci, dernek iş ve işlemleri, iç denetim, mülki idare amirlerine verilmesi gerekli bildirimler, genel kurul toplantıları, idari ve adli işlemler, tutulması zorunlu defterler, gelir-gider ve kayıt işlemleri, lokal işlemleri, e-devlet işlemleri hakkında eğitim verilmeye başlanmıştır.  

  Ülkemizde yaşanan zihniyet değişimiyle birlikte dernekleşme,  artık  bir güvenlik sorunu olarak görülmemekte, tam tersine STK’lar  güvenilir birer ortak olarak kabul edilmektedir. Bu anlayış çerçevesinde 5253 sayılı Dernekler Kanunu ile  kamu kurum ve kuruluşlarının birlikte ortak proje yapma ve yürütme imkanları getirilmiştir. İlimiz; nüfusuna oranla, coğrafi konumu ve demografik yapısı ile, Üniversitesi ve sanayi kuruluşları ile çok dinamik bir sivil toplum örgütlenmesine sahiptir.650’nin üzerinde  derneğin Giresun’un sosyal yapısı ve ekonomisinde farklı bir sinerji oluşturduğu görülmektedir. Bu potansiyel ve sinerjinin etkisinin artırılması ve STK’larımızın kurumsal yapılarının güçlendirilmesi ile motivasyonlarının desteklenmesi hususunda kamudan bir beklenti olduğu zaman zaman müşahede edilmektedir.             

   Yürütülen bu proje ile il merkezindeki derneklerimiz, önceden bilgilendirilmek ve randevu alınmak suretiyle eğite davet edilmektedir. Bu proje kapsamında Müdürlüğümüz çalışanları tarafından derneklere pratik bilgilerin yanı sıra “Sivil Toplum ve Gönüllülük ”konularında da vizyon geliştirici bilgiler verilmektedir. Bu ziyaretlerle aynı zamanda Kamu- STK buluşmaları gerçekleştirilmiş olmakla birlikte, birebir ve yüz yüze eğitim imkanları da elde edilmektedir.  

Proje kapsamında il merkezinde 100’e yakın derneğin yetkilileri  ile yüz yüze görüşme yapılmıştır. 
 
                                 GİRESUN İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ  

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir