Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3562 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   11 Aralık 2023 - 11:38

İnsan Hakları Günü'nde on binler Filistin’e destek için yürüdü

Büyüt
Küçült
İnsan Hakları Gününde on binler Filistin’e destek için

 

Ä°HH'nın da aralarında bulunduÄŸu sivil toplum kuruluÅŸları, 10 Aralık Dünya Ä°nsan Hakları Günü'nde Filistin'e destek için yürüyüÅŸ eylemleri düzenledi. Türkiye genelinde düzenlenen eylemlere on binler katıldı.

 

Ä°ki ayı aÅŸkın bir süredir Gazze’de soykırım yapan Ä°ÅŸgalci Ä°srail, 10 Aralık Dünya Ä°nsan Hakları Günü'nde sivil toplum kuruluÅŸları tarafından Türkiye genelinde düzenlenen yürüyüÅŸ eylemleri ile protesto edildi.

Eylemlere katılan on binlerce kiÅŸi, Filistin’e destek mesajı verdi.

 

Ä°stanbul’daki yürüyüÅŸ saat 14.00’te Beyazıt Meydanı’ndan baÅŸladı. Ayasofya Camii Meydanı’na kadar yürüyen katılımcılar, yürüyüÅŸ boyunca “Katil Ä°srail Filistin’den Defol, Katil Ä°srail Ä°ÅŸbirlikçi Amerika, Filistin Halkı Yalnız DeÄŸildir” gibi sloganlar attı, tekbirler getirdi.

 

YürüyüÅŸün sonunda Ayasofya Camii Meydanı’na ulaÅŸan kalabalık, alana sığmadı. Binlerce kiÅŸi de eylemi Divan Yolu Caddesi’nden takip etti.

 

“Mücadelemiz hem Filistin, hem de kendi vatanımız için”

 

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile baÅŸladı. Tilavetin ardından kürsüye gelen Ä°HH Genel BaÅŸkanı Av. Bülent Yıldırım, Ä°srail’in Filistin’de büyük zulümler iÅŸlediÄŸini belirtti Yıldırım, “Amerika ve Ä°srail, önce Müslümanları Gazze’den çıkarmayı, sonra da Türkiye'yi bölmeyi hedefliyor. Amerika’da iÅŸgal edilmiÅŸ bir ülkedir. ABD'yi Siyonistler yönetiyor. ABD halkı yürüyün. Yönetimlerinizi Siyonistlerden temizleyin. Biz bu mücadeleyi hem Filistin için hem de kendi ülkemiz için veriyoruz” dedi.

 

“Mısır Refah Sınır Kapısı’nı açmalı”

 

Gazze’ye günde 700 ile bin TIR arasında insani yardımın girmesini gerektiÄŸini belirten Yıldırım, “Ancak ÅŸu ana kadar günde ortalama yalnızca 40 TIR’lık insani yardım girdi. Mısır, Refah Sınır Kapısı’nı açmalı. Mısır kapıları açmıyor” ifadelerini kullandı.

 

Azerbaycan’a da çaÄŸrı yapan Yıldırım, “Neden Ceyhan Boru Hattı’ndan Ä°srail uçaklarına yakıt gidiyor? Åžu ana kadar 1 milyon varilden fazla yakıt gitti. Azerbaycan bu yanlıştan dönmeli. ” dedi.

 

“Türkiye’deki Yahudi cemaatinin neden hiç sesi çıkmıyor?”

 

Bülent Yıldırım, Ä°srail ordusunda görevli hahambaşının Ä°srail askerlerinin Filistinli kadınlara tecavüz edebilecekleri yönünde yayınladığı fetvayı hatırlattı. Yıldırım, “Türkiye'deki ve diÄŸer ülkelerdeki hahambaşılardan bu fetvaya karşı fetva bekliyoruz. Burada ortodoks Yahudiler var. Bizimle beraber Ä°srail'e tepki gösteriyorlar. Türkiye'deki Yahudi cemaatinin fikrini merak ediyorum. Neden hiç sesleri çıkmıyor? Bizimle beraber iÅŸgalcileri protesto etmelerini istiyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

“Halkımız Amerika’yı Türkiye’de istemiyor”

 

Amerika’nın dünyanın birçok ülkesinde 800 üssünün olduÄŸunu hatırlatan Yıldırım, “Orta DoÄŸu’da ve dünyanın pek çok yerinde yaÅŸanan zulümlerin arkasında Amerika var. Halkımız Amerika’yı Türkiye’de istemiyor” dedi.

 

Eylemde, Rahmet DerneÄŸi Genel BaÅŸkanı Necmettin Irmak ve Ä°stanbul Platformu’ndan Muhammed Fesih Kaya da konuÅŸma yaptı.

 

Program, Filistinliler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir