Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5462 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   11 Ekim 2022 - 12:22

Kale kentsel dönüşüm projesi Giresun’a değer katacak

Büyüt
Küçült
Kale kentsel dönüşüm projesi Giresun’a değer

HÄ°ZMET DÖNÜÅžÜMÜ SÜRÜYOR

Giresun Belediyesi’nin büyük önem verdiÄŸi ve ÅŸehrin çehresini deÄŸiÅŸtirmek için attığı adımlardan biri olan Kale yamaçlarındaki yapıların kentsel dönüÅŸüme girmesi için planlanan çalışmalar baÅŸladı.

SaÄŸlıksız kent dokularının iyileÅŸtirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekânsal, toplumsal koÅŸulları dikkate alarak projelendirilen kentsel dönüÅŸüm Giresun’ da da hayata geçecek.

Kale Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 3,61 hektarlık alan, riskli alan ilan edilmiÅŸ olup, hazırlanan proje Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu MüdürlüÄŸü tarafından kabul edilmiÅŸti.

Bu kapsamda söz konusu alanda yetkili kurum olan Çevre Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı tarafından kentsel dönüÅŸüm projesi çalışması yürütülüyor.

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı Altyapı ve Kentsel DönüÅŸüm Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü tarafından yaklaşık 2,5 yıl önce baÅŸlatılan kentsel dönüÅŸüm çalışmalarında hak sahipliÄŸi tespiti ve gayrimenkul deÄŸerleme, imar planı, kentsel tasarım, matematiksel ve finansal modeli oluÅŸturma ile hak sahipliÄŸi ile uzlaÅŸma süreci tamamlandı.

Proje alanı içerisinde yer alan 12 adet tescilli esere ait rölöve ve restitüsyon projeleri hazırlanmış olup, bu eserler arasında belediyeye ait bir adet taşınmaz da yer alıyor. Bu taşınmazlar kentsel dönüÅŸüm adı altında bakanlık tarafından ayrılan ödenekler çerçevesinde yapıların restorasyonlar tamamlanarak vatandaÅŸların hizmetine sunulacak.

ÅžENLÄ°KOÄžLU: “GÄ°RESUN’UN Ä°HTÄ°YACI VAR”

Belediye BaÅŸkanı Aytekin ÅženlikoÄŸlu ise, Kale Mahallesindeki kentsel dönüÅŸümde tarihi eserlerin korunacağını vurgulayarak: “Kentsel dönüÅŸüm eski bir binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması deÄŸildir. Tarihi deÄŸerler, manevi deÄŸerler, yöresel ve milli mimari, sosyal donatı alanları, ulaşım askları, kısacası çöpüne varıncaya kadar uzun vadeli düÅŸünülerek mahalleye, ÅŸehre yeni bir kimlik kazandıracak dönüÅŸüm modelidir. Giresun'un da buna ihtiyacı var. Vatandaşın gönül rızasını alarak, onu maÄŸdur etmeden onun malının deÄŸerine deÄŸer katabilecek bir dönüÅŸüm modellemesini ÅŸehrimizde hayata geçiriyoruz. Giresun Belediyesi olarak bu tür projelerde kazancımız vatandaÅŸlarımızın memnuniyetidir. Kentsel dönüÅŸüm eski bir binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması deÄŸildir. Tarihi deÄŸerler, manevi deÄŸerler, yöresel ve milli mimari, sosyal donatı alanları, ulaşım askları, kısacası çöpüne varıncaya kadar uzun vadeli düÅŸünülerek mahalleye, ÅŸehre yeni bir kimlik kazandıracak dönüÅŸüm modelidir.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir