Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6682 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2010 - 12:43

Kalkınma Ajansı Toplantısı Yapıldı

Büyüt
Küçült
Kalkınma Ajansı Toplantısı
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının Yönetim Kurulu toplantısı dün saat 14.00'te ilimiz Başar Otel'de yapıldı.

KALKINMA AJANSI TOPLANTISI YAPILDI

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının Yönetim Kurulu toplantısı dün saat 14.00'te ilimiz Başar Otel'de yapıldı.

Toplantıya; Vali Mustafa Yaman, Artvin Valisi Mustafa Yemlihaoğlu, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile bu illerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yaman ; Bu önemli toplantıya ev sahipliği yapmaktan ve ajans üyelerini ilimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtti.

Konuşmasında Ajansın amacından bahseden Vali Yaman; “Bölgemizin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilirliğini ve gelişmişlik düzeyini arttırmak, bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak ve kalkınmanın sosyal ve çevre unsurlarını da içererek sürdürülebilir kılınmasını sağlamak temel amacımızdır” dedi.

Ayrıca bölge illerinin coğrafi ve kültürel açıdan birbirine çok yakın olmasının, turizm ve bir çok alanda aynı özelliklere sahip bulunmasının, birçok alanda ortak projeler üretme açısından önem arz ettiğini vurgulayan Vali Yaman; “Özetle bölge illerinin birçok konuda işbirliği yapma potansiyelinin mevcut olduğunu, bölgeden çok göç verildiği düşünüldüğünde, yapılacak ortak projelerle bölge illerinin birlikte kalkınmasına imkân sağlanacağını, bu nedenle   bölgenin cazibesini arttıracak mekanizmaların mutlaka harekete geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasının devamında; Bölgemizin eşit ve dengeli kalkınması için bizlerinde birlik beraberlik içerisinde, karşılıklı birbirimize destek vererek, potansiyelimizi birleştirerek, enerjimizi sinerjiye dönüştürerek her türlü çabayı göstermeliyiz diyen Vali Yaman; Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın mevcut potansiyelin değerlendirilmesinde yol göstererek ve önemli projelerin üretilmesi konularında çalışmalar yaparak bölgenin hızlı kalkınmasını sağlayacağını, dolayısıyla ülke ekonomisine de katkısı olacağını kaydetti.

Toplantıda; Logo seçimi, 2010 yılı dış denetimi, ABGS(AB Genel Sekreterliği) koordinasyonunda gerçekleştirilen “Türkiye Yüzer Sergisi”ne katılım, Karadeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılım, 2010 yılı teklif çağrısına çıkılması ve rehberlerin onaylanması, 2010 yılı çalışma programında revizyon yapılması konuları görüşülerek karara bağlandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir