Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7430 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   07 Eylül 2011 - 18:51

Kamatlı Mahallesi Camii Hareketi Başladı

Büyüt
Küçült
Kamatlı Mahallesi Camii Hareketi
Tirebolu Kuzgun Köyü Kamatlı Mahallesinde bulunan mescidin camie çevrilmesi için ilk hareket başladı.

Kamatlı Mahallesi Camii Hareketi Başladı

Tirebolu Kuzgun Köyü  Kamatlı Mahallesinde bulunan mescidin camie çevrilmesi için ilk hareket başladı.  

Kuzgun Köyü Kamatlı Mahallesinde bulunan mescid için bu yıl ilk defa kadrolu imam hatip atamasının yapılması mahalle halkını harekete geçirdi. Mahalle halkı tarafından görevlendirilen Alipaşa Kamat, İbrahim Balcıoğlu ile Eyüp Kamat bugün ilk iş olarak Kadastro Müdürlüğüne giderek aplikasyon işlemlerini yaptırarak yerin koordinatlarını belirledi. Daha sonra İnşaat Mühendisi Müteahhit Hayırsever İş Adamı Ali Bahat ile görüşerek caminin nasıl yapılması konusunda yerinde incelemelerde bulundular. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Eyüp Kamat, “dedelerimizin ve babalarımızın elli yıl önce yaptığı taş mescidin yerine günümüz koşullarına uygun, gerek mimari gerekse estetik yönden güzel sayılabilecek bir eseri torunlarımıza bırakmak istiyoruz. Onun için ilk adımı geçtiğimiz günlerde müftülük ziyareti yaparak gerçekleştirdik. Müftümüz Sayın H. Hilmi Yılmaz beyin de delaletleri ile Hayırsever İş Adamı Mühendis Sayın Ali Bahat beye ulaştık. İşini gücünü bırakarak hemen köyümüze gelerek bizleri engin tecrübeleri ile aydınlattı. İnşallah ilerleyen zaman dilimlerinde irtibatımız devam ederek buraya hayırlı bir eser bırakmak için gerekenin yapılmasına çalışcağız” dedi. 

Arsası köy tüzel kişiliğine ait olan mescid yeri için etrafta bulunan yer sahiplerinden Durmuş  Kamat, Şaban Oruç ve Rahmetli Şaban Kamat eşi Ayşe Kamat ile görüşen müteşebbis heyet ve Muhtar Sedat Gündüz cami avlusunun biraz daha genişletilmesi konusunda olumlu destekler aldı. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz muhtar Sedat Gündüz, “Şaban Oruç ile görüştüm cami arsasına bitişik yerini camiye katmayı kabul etti. Durmuş Kamat ile Şaban Kamat varisleri de bu işe razı olduğuna göre bize müteşebbis heyete yardımcı olmak ve yol göstermek düşüyor. Bununla beraber köyümüzde dört cami olacak ki birçok ilçe merkezinde bile bu kadar cami olmadığını biliyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Kuzgunluların  haklı takdirini kazanan İş Adamı Mühendis Ali Bahat ise “Allah rızası için cami yapanlara proje desteği vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar başlanılmış ama bitmemiş cami projesi yoktur. Onun için mimariden ve estetikten taviz vermeden küçük ama güzel bir cami yapılmasını arzu ediyorum. İnşallah bu arkadaşlarda bu aşkı ve şevki müşahede etmenin sevincini yaşıyorum. Elimizden gelen yardımı yapacağız. Camii önüne gelen herkese yaptırmayınız. İşi mutlaka ehil olana veriniz. Projeden anlayan ve  uygulayabilen birinin camiyi yapmasının birçok faydası vardır” dedi.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir