Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6132 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2011 - 20:43

Kapıdan Satış Uyarısı

Büyüt
Küçült
Kapıdan Satış
Vali Dursun Ali Şahin kapıdan satışlarla vatandaşların mağdur olmaması için köy muhtarlarını yazılı olarak uyardı.

Vali Şahin’in muhtarlara gönderdiği uyarıda şu görüşlere yer verildi.               Kapıdan Satışlara İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, 07/03/2011 tarih ve 27867 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.               Artık bundan sonra vatandaşlarımızın kapıdan satışlarda güvenli alışveriş yapabilmesi amacıyla bu Yönetmelik çerçevesinde Kapıdan Satış Sözleşmesinde Bulunması Gereken Şartlara firmaların uyması zorunlu hale getirilmiştir. Buna göre;               A- Tüketicilerin ödemelerini yapabilecekleri banka posta ve benzeri hesap bilgilerin yazılması,             B- Tüketicilerin şikâyet ve itirazları konusunda başvurularında (Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca her yıl Aralık ayında belirlenen parasal sınırları dâhilinde) mal ve hizmeti sattın aldığı veya ikametin bulunduğu yerdeki tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapılabileceğine ilişkin bilginin yazılması,               C- Satıcı ve Sağlayıcı;   a- Sözleşmeyi tüketicinin imzalamasını, b- Sözleşme tarihini, c- "Sözleşmenin bir nüshasını elden teslim aldım ve yedi gün İçinde satıştan vazgeçme hakkımın olduğu konusunda bilgilendirildim" ibaresini, Tüketici kendi el yazısıyla yazmasını sağlayacaktır. d- Ayrıca, yapılan satış sözleşmelerini en az üç yıl süreyle merkezlerinde saklanılması şartı getirilmiştir.                         Bu tür kapıdan satışlarda, tüketici, 7 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden malı iade hakkına sahiptir. Kapıdan satışlarda tüketiciye tanınan bu gerekçesiz iade hakkı çok önemli   haktır. Ancak 7 günlük sürenin geçirilmemesine özellikle dikkat edilmesi gerekir. Malın tesliminden itibaren 7 gün içinde tüketicinin cayma hakkını kullanması satıcı, cayma beyanının kendisine bildirildiği ya da malın bizzat teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içinde almış olduğu bedeli, kıymetli evrakı (taksit senedi) ve tüketiciyi bu hukuki işlemden dolayı borç altına sokan her türlü belgeyi tüketiciye iade etmek ve 20 gün içinde de malı geri almakla yükümlüdür.               Burada önemli bir ayrıntı, tüketicinin kapıdan aldığı malı 7 gün içinde iade etmek istemesi durumunda, bu sözleşmeden (satıştan) vazgeçme/cayma beyanını, yazılı olarak, noter kanalıyla veya iadeli taahhütlü mektupla yapmasıdır.               Kapıdan Satış Yoluyla ürün pazarlayan kişilerden öncelikle satış yaptıkları firmanın Bakanlıkça verilmiş yetki belgesine sahip olup olmadığı, bu kişilere firma tarafından satış temsilcisi olduğuna dair yetki verilip verilmediği hususlarında dikkatli olmaları, ayrıca köy ve belde gibi küçük yerleşim yerlerinde bu tip kişilerin öncelikle kolluk kuvvetlerinden izin almak suretiyle satış yapmaları noktasında o yerin yetkilerinin dikkatli davranması gerekmektedir.               Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları amacıyla yukarıda belirtilen usul ve esaslara uyulması için Muhtarlığınızın gerekli özen ve hassasiyeti göstermesi hususunu rica ederim.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir