Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5179 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   01 Mart 2013 - 18:55

Karaahmetoğlu'ndan Yeni Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlundan Yeni Soru
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Atatürk Orman Çiftliği arazileri ile ilgili sorular yöneltti.

  
MV. KARAAHMETOĞLU' NDAN ATATÜRK ORMAN ÇİFTİĞİ ARAZİSİ İLE İLGİLİ BAŞBAKANA SORULAR
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a  Atatürk Orman Çiftliği arazileri ile ilgili sorular yöneltti.

Karaahmetoğlu soru önergesinde kuruluşundan bu yana arazi varlığının yüzde otuz altısını kaybeden Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin kalan kısımlarının korunmasına yönelik Başbakan'ın düşüncelerini sordu. Çiftlikte kiraya verilen alanlardaki amaç dışı kullanımlara dönük alınan önlemleri soran milletvekili Karaahmetoğlu doğal sit alanları barındıran çiftlik arazisi içinde Büyükşehir Belediyesinin yaptığı plan değişiklikleri hakkında Başbakan'ın görüşünü sordu. Başbakanlık hizmet binası, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve diğer yenileme çalışmaları ile yok edilen ağaçları ve Ankaranın akciğeri vazifesi gören çiftliğin yok edilmesi tehlikesi karşısında yasal tedbirler alınması konusunda Başbakan'ın görüşlerini sordu. Karaahmetoğlunu soru önergesinde şu hususları ve soruları gündeme getirdi:

 

 M. Kemal Atatürk’ün emriyle 1925 yılında, 52 000 dekarlık arazi üzerine kurulan Atatürk Orman Çiftliği, kuruluşunda Atatürk’ün kendi kişisel mülkü iken daha sonra 1937 yılında Orman Çiftliği’ni, kuruluş amaçları çerçevesinde yönetilmesi için hazineye bağışlamıştır. Kurulduğunda 52 000 dekar olan Atatürk Orman Çiftliği arazisi, günümüzde 33 487 dekara inmiştir. Atatürk Orman Çiftliği, geçen 67 yıl içinde yasayla devir ya da satış yoluyla arazi varlığının %36’sını kaybetmiştir.


 Bu hususlarda:

1.Kuruluşundan bu yana özel kanunla, protokol yolu ile kiralama yolu ile ve yasal olmayan ve protokolsüz şekilde devredilen çiftlik arazilerinin hangi kamu kurumu ya da kuruluşu ile özel şahıslara devri, kiralanması sağlanmıştır? Bu kurum ya da kuruluşlar ile şahıslardan diğer kişilere devir şeklinde ne kadar arazi el değiştirmiştir?


2.Atatürk Orman Çiftliği arazisinde kuruluş amacına uygun bir şekilde halen yürütülen faaliyetleri sıralar mısınız? Kuruluş amacına uygun olmayan faaliyetler hangi yasal dayanaklarla yürütülmüştür, yürütülmektedir?


3.Atatürk Orman Çiftliği arazisinde kiraya verilen alanlardaki amaç dışındaki kullanımlar nelerdir? Bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?


4.Çiftliğin korunması ve kentle bütünleşmesi, üzerindeki baskıların azaltılması, yönetim yapısı ile ilgili tüm kamu kurum ve kişilerin nasıl bir çalışma yürütmesi gerektiği yönünde bir çalışma söz konusu mudur? Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin kalan kısımlarının kullanımına ilişkin faaliyetler belirlenmiş midir?


6.Doğal sit alanı içerisinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı plan değişikliği hakkında şahsınızın görüşü ne şekildedir?

7.Başbakanlık Hizmet Binası inşaatı, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat bahçesi ve diğer yenileme çalışmaları şeklinde bahsedilen faaliyetler Atatürk Orman Çiftliği’nin kuruluş amacına sizce uygun mudur? Başkentin akciğeri vazifesini gören Atatürk Orman çiftliğinden bu faaliyetler sırasında kaç ağaç kesilmiştir?8.Çiftliğin korunması, yapılaşma yoluyla yok edilmesi tehlikesi karşısında yasal tedbirler alınması yönünde bir niyetiniz var mıdır? Atatürk’ün iyi şekilde korunabilmesi için hazineye bağışladığı çiftlik arazisinin birilerinin rant hırsına kurban edilmesi yerine tüm vatandaşlarının eşit ve ortak kullanımına uygun şekilde değerlendirilmesi hususunda görüşünüzü açıklar mısınız?


GÖRELE DOĞANKENT YOLU İLE İLGİLİ ULAŞTIRMA BAKANINA YENİ BİR SORU ÖNERGESİ


Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Görele'nin Soğukpınar Köyü ile Doğankentin Çatak Köyleri’ni birleştirecek 13 kilometrelik güzergahı Bakan Binali Yıldırım’a sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Görele -Doğankent yolu ile ilgili soru önergesine 12 Şubatta TBBM Genel Kurulunda yanıt veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın verdiği yanıtın yanlış olduğunu, bahsettiği yolun Görele'nin Soğukpınar köyü ile Doğankentin Çatak Köylerini birleştirecek 13 kilometrelik güzergah olduğunu belirterek bu yolun yapımıyla ilgili yürütülen çalışmayı sordu.

Karaahmetoğlu, Bakan Binali Yıldırım'a  yeni soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“25 Ekim 2011 tarihinde sözlü olarak yanıtlanması istemiyle verdiğim soru önergesine 12 Şubat 2013 tarihinde TBMM Genel Kurulunda verdiğiniz yanıtın eksik ve yanlış bilgiler içerdiğini düşünüyorum.”

 Sormuş olduğum soruyu:

"Tirebolu-Görele ayrımı, Köprübaşı-Çatak-Doğankent-Çömlekçi grup yolu 47 kilometredir. 2010'da Karayolları ağına alınmıştır. Söz konusu yolun fiziki altyapısının iyileştirilmesine yönelik bakım ve asfaltlama çalışmaları devam etmektedir. 2011'de Görele'den itibaren 19 kilometrelik kesimde, 2012'de 28 kilometrelik kesimde asfalt kaplama yapılarak yolun tamamı trafiğe açılmış ve gerekli yol konforu sağlanmıştır." şeklinde yanıtladınız”

 Bu hususlarla ilgili olarak:

1.Asıl yanıtlamanızı istirham ettiğim Görele İlçesinin Soğukpınar Köyü ile Doğankent İlçesinin Çatak Köylerini birleştirecek 13 kilometrelik yol ile ilgili yapılan çalışma olup olmadığını yanıtlar mısınız? İktidar partisi temsilcilerinin seçimler öncesinde özellikle söz verdiği Görele ve Doğankent ilçelerini bu güzergâhtan bağlayacak karayolunun yapımıyla ilgili çalışma yürütülüp yürütülmediğini, yürütülüyor ise hangi aşamada olduğunu belirtir misiniz?

2.Geçen yıl asfalt kaplama yapılarak tamamının trafiğe açıldığını söylediğiniz yolun neresi olduğunu da açıklar mısınız?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir