Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6060 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   16 Temmuz 2011 - 18:51

Karahasan, ilçemize lise düzeyinde okul binası yapımında çözümsüzlüğe itilmektedir.

Büyüt
Küçült
Karahasan, ilçemize lise düzeyinde okul binası yapımında çözümsüzlüğe
Bulancak Ticaret Meslek Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrenci velisi Erhan Karahasan, ilçemize lise düzeyinde okul binası yapımında çözüm her sene çözümsüzlüğe itilmekte.

Karahasan, ilçemize lise düzeyinde okul binası yapımında çözümsüzlüğe itilmektedir.


Bulancak Ticaret Meslek Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrenci velisi Erhan Karahasan, ilçemize lise düzeyinde okul binası yapımında çözüm her sene çözümsüzlüğe itilmekte. Anadolu lisesi binası ödeneÄŸinin de alınmasıyla okul binasına sahip olmayan okullar çoÄŸaltılmaktadır’ dedi.

Karahasan, ‘ilçe nüfusu yaklaşık 40 bina ulaÅŸan ilçemize okul konusunda yapılan haksız uygulamalar karşısında Bulancak halkının devletine güveni sarsılmıştır. Trilyonlarca deÄŸerinde bağış arsalar mahkeme kararları ile geri alınmış, bağışlamak isteyenler de güven kalmamıştır. Bir öğrenci velisi ve eski okul aile birliÄŸi baÅŸkanı olarak ilçemize karşı yapılan uygulamaları kabul edemiyorum. Bulancak’ta yapılacak okulların arsaları mevcuttur. 35 senedir bir okulun bina yapımını beklemesi Türkiye’de bir rekordur. Her seçim öncesi Bulancak’a seçim kürsülerinde Bulancak talep ettiÄŸi okulları alacak diye konuÅŸanlar tam tersini yapmaktadırlar. 2007 yılında iktidar milletvekili okulu gezdi ve söz verdi. Söz gerçekleÅŸmedi.

Bugün Ticaret Meslek Lisesi’nin eÄŸitim gördüğü binanın kapasitesi 150 öğrenci kapasitelidir. Bu durumda olmasına raÄŸmen 400’den fazla öğrenci ile ikili eÄŸitim görmekte ve bina valilikçe pansiyon bina olarak yaptırıldığını altını çizerek belirtiyorum.

Mevcut binanın toplantı salonu, spor salonu ve sosyal aktiviteyi karşılayacak hiçbir alanı yoktur. Veli toplantıları yıllarca okulun çok dar koridorlarında yapılmaktadır. 2002 yılında proje çizilerek Giresun ValiliÄŸi il milli eÄŸitim müdürlüğünce bakanlığa sunulmuÅŸ, tüm deÄŸerlenmelerden geçerek en son 2010 yılı yatırım programına alınmış fakat siyasi irade yatırım programından çıkartarak Anadolu Lisesi binası benzeri bir ÅŸekilde ilçemiz yok kabul edilmiÅŸtir. Åžu anki binanın 8 sınıfı mevcuttur. Okulda 18 ÅŸube vardır. Her sene öğrenci sayısı artmaktadır. Öğrenciler okulda 4 tane olan ve 13 meslek dalına, mevcut sınıf olmadığından diledikleri ve kabiliyetleri doÄŸrultusunda istedikleri mesleÄŸi seçememektedirler. Bu durumda mesleki eÄŸitimi geliÅŸtirme projesi (MEGEP)’in amacına aykırı olarak amacına ulaÅŸmasını engellemektedir.

Okulumuza bina kazandırıldığı taktirde halen valilikçe yapılan pansiyon binada ders gören öğrenciler binalarına kavuşursa mevcut pansiyon bina gayesi doğrultusunda bölgemizden okula gelecek öğrenci bölge yatılı okul hüviyetine kavuşacak, her sene bölgemizden okula gelecek öğrenciler, kayıt yaptıramadığında ağlayarak okulumuz kapısından dönmeyeceklerdir.

Basın aracılığıyla milletvekillerimize, valiliÄŸimize çaÄŸrı yapıyor ve biran önce öğrencilerimizin bu sıkıntılı eÄŸitimden kurtulması tekli eÄŸitime ve valimiz Dursun Ali Åžahin’in bakanlıkta bekleyen projenin yatırıma alınmasını teklif etmesini bekliyoruz’ diye konuÅŸtu.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir