Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6714 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   28 Nisan 2011 - 19:30

Kerim Aksu 2 Yılı Değerlendirdi

Büyüt
Küçült
Kerim Aksu 2 Yılı
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu 2009 yılında seçimle iş başına geldiği günden itibaren yaptığı icraat ve hizmetlerini anlattığı basın toplantısı bugün gerçekleşti.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Katılımcı, şeffaf, halkla bütünleşen bir yönetim anlayışı içinde hizmet üreterek 2 yılımızı geride bıraktık” dedi.

           Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve kurmayları  belediye meclis salonunda iki yıllık başkanlık dönemini değerlendirdi. 29 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi 33 vaatte bulunduğunu anımsatan Aksu, 2 yıl içerisinde bunlardan 22'sini gerçekleştirdiğini aktardı.
İki yıllık dönem içerisinde birçok önemli projelere imza attığını dile getiren Aksu,”25 yıl boyunca söz verilen Kadınlar Pazarı Projesi'nin 1 yıl gibi kısa bir zamanda temellerini attık. Bu projenin gerçekleşmesi ile Gazi Caddesi trafiği bu bölgeye kaydırılarak, cadde üzerinde rahat alışveriş yapılabilecek ve bu bölge cazibe merkezi haline gelerek şehrimize yakışır bir görüntüye kavuşacak. Kentimizin çağdaş bir görünüme kavuşması için 'Fevzi Çakmak Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattık.  Zeytinlik Semti'nde Dik Sokak, 'Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi'ni hazırladık. Yapılan çalışmayla, alanın kent dokusu ve sivil mimarisine ait özelliklerin korunmasını sağlayacak önerilerin yanı sıra, plan uygulama sürecinde bu özelliklerin canlı tutulmasını sağlayacak kullanım önerileri de getirilerek alanın turizm ilgi merkezi olmasını hedefledik. Sel felaketi sonrası Bulancak Durağı ve çevresi düzenlenerek altyapısı ve üst yapısı ile kent girişimiz modernize edildi. 24 yılda yapılan kamulaştırmanın 2 katını 20 ayda gerçekleştirerek Kent Meydanı için önemli bir adım attık. Şehrimizin en işlek yerinde bulunan ve caddeleri birbirine bağlayan Tabaklar Sokak'taki mevkiinde yapılması planlanan proje ile bağlantı yolu genişletilerek, park ve balık pazarı yapılacak” diye konuştu.
  Aksu, iki yıllık döneminde altyapıya büyük önem verdiklerini vurguladı. “Giresun'da 1 yıllık süreçte önemli derecede alt yapı çalışmaları gerçekleştirdik” diyen Aksu, ”Teyya-redüzü, Aksu, Güre mahallelerine yaptığımız yağmursuyu ve kanalizas-yon çalışmaları sayesinde sel felaketlerinin önüne geçtik. Söz verdiğimiz gibi Kayadibi ve Samanlık-kıranı mahallelerini kanalizasyon hattına kavuşturduk. Batlama , Çaykara, Çıtlakkale, Alınca, Hacı Hüseyin, Gedikkaya ve Kale mahallelerinin yıllardır bitmeyen altyapı sorunlarını yapmış olduğumuz çalışmalarla sona erdirdik. Batlama, Küçük Sanayi Bölgesi'nde yıllardan bugüne kanayan yarası olan her yağışta su baskınlarıyla uğraşan Küçük Sanayi esnafı alt yapı çalışmalarımızla rahat bir nefes aldı. Çaykara mahallesinde yıllardır çirkin bir görüntü oluşturan ve su kaynaklarını kirleterek hastalıklara davetiye çıkaran, yaz aylarında kötü koku saçan kanalizasyon sorununu alt yapı çalışmalarıyla çözdük. Yaptığımız planlı altyapı çalışmaları ile Küçük Güre Deresi'ni yağmur suyunu kanalizasyondan arındırdık. Deremiz artık temiz akıyor. Daha birçok mahallede çok önemli projeler gerçekleştirdik”
Yaptıkları çalışmalar ile başta Çıtlakkale, Aksu, Kayadibi, Çaykara ve Gedikkaya mahalleleri olmak üzere tüm mahallelerde yaşanan su sıkıntılarını giderdiklerini ifade eden Aksu, yine yıllardır hizmet alamayan sokakların ilk kez hizmet gördüğünü savundu. 
Giresun Belediyesi olarak, üstyapı çalışmaları olarak da, yeni yollar, asfalt, betonlama ve parke çalışmalarında da önemli işlere imza attıklarını vurgulayan Aksu, çalışmaların hızla sürdürüldüğüne dikkat çekti.
  Aksu, Gedikkaya mahallesinde bulunan akaryakıt dolum tesisinin bulunduğu alanın, ilgili firma tarafından Giresun Belediyesi'ne tahsis edildiğini, bölgede yeni otogar yapılacağını sözlerin ekledi.  

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir