Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep YAĞCI bir
basın bildirisi yayınlayarak kesintili
eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
ÖĞ-DER başkanı YAĞCI, “Öncelikle 28 Şubat sürecinde hiçbir altyapı çalışması yapılmadan topluma dayatılan kesintisiz eğitimin yaşattığı mağduriyetleri iyi analiz etmemiz gerekir. Tek tip insan yetiştirme histerisiyle 28 Şubat postmodern darbesi sonucunda toplumun değerleri hiçe sayılarak, çocukların meslek seçme hakları ellerinden alındı. 15 yıldır uygulanan bu eğitim sistemi jakoben bir zihniyetin ürünüdür ve millete paşa paşa dayatılmıştır” dedi.
“İMAM HATİP LİSESİNİN ATEŞİNE DİĞER MESLEK LİSELERİ DE YANDI”
ÖĞ-DER başkanı YAĞCI, “İmam hatip liselerini bitirmek niyetiyle yapılan bu uygulama diğer meslek liselerini de bitirdi. 3 bin kişilik dev meslek liseleri 250-300 mevcutla can çekişir hale geldi. Bu okulların atölyelerindeki makineler paslandı, iş görmez oldu. Atölyeler ve işlikler kapatıldı. Milyonlarca TL’lik alet edevat çürüdü, çöpe gitti. Ülkede mesleki eğitimle beraber ortaöğretim de çökmüş oldu. Mesleki eğitime gitmesi gereken öğrenciler katsayı uygulaması dolayısıyla genel liselere yöneldi” dedi.
“MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİNİN ARA ELEMAN İHTİYACINI KARŞILAYACAK”
ÖĞ-DER olarak 1+4+4+4 şeklinde sistemleştirilen kesintili eğitimi desteklediklerini ifade eden YAĞCI, “Bu sayede hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz eğitimde seçme haklarını kullanmış olacak. Öğrenciler yeteneğine göre dilediği meslek okulunda eğitim görebilecek. Mesleki eğitim, sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılayacak ve üretim canlanacak. Aynı zamanda eğitimin üzerindeki vesayet de kısmen kalkmış olacaktır” şeklinde konuştu.
ÖĞ-DER başkanı YAĞCI, “Evet, 15 yıllık bir enkaz temizlenmeye çalışılıyor. Biraz sıkıntıları olabilir. Bundan sonra hedef 28 Şubat’ın diğer kalıntılarının eğitimden temizlenmesidir. Bu konuda adım atılmasını ve daha fazla geç kalınmamasını bekliyoruz” dedi.