Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4833 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   11 Mart 2012 - 00:33

Kesintisiz Eğitim Bu Millete Paşa Paşa Dayatılmıştır

Büyüt
Küçült
Kesintisiz Eğitim Bu Millete Paşa Paşa
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak kesintili eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

    “KESİNTİSİZ  EĞİTİM  BU MİLLETE PAŞA PAŞA  DAYATILMIŞTIR”

 

Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak kesintili eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ÖĞ-DER başkanı YAĞCI,Öncelikle 28 Şubat sürecinde hiçbir altyapı çalışması yapılmadan topluma dayatılan kesintisiz eğitimin yaşattığı mağduriyetleri iyi analiz etmemiz gerekir. Tek tip insan yetiştirme histerisiyle 28 Şubat postmodern darbesi sonucunda toplumun değerleri hiçe sayılarak, çocukların meslek seçme hakları ellerinden alındı. 15 yıldır uygulanan bu eğitim sistemi jakoben bir zihniyetin ürünüdür ve millete paşa paşa dayatılmıştırdedi.

“İMAM HATİP LİSESİNİN ATEŞİNE DİĞER MESLEK LİSELERİ DE YANDI”

ÖĞ-DER başkanı YAĞCI, “İmam hatip liselerini bitirmek niyetiyle yapılan bu uygulama diğer meslek liselerini de bitirdi. 3 bin kişilik dev meslek liseleri 250-300 mevcutla can çekişir hale geldi. Bu okulların atölyelerindeki makineler paslandı, iş görmez oldu. Atölyeler ve işlikler kapatıldı. Milyonlarca TL’lik alet edevat çürüdü, çöpe gitti. Ülkede mesleki eğitimle beraber ortaöğretim de çökmüş oldu. Mesleki eğitime gitmesi gereken öğrenciler katsayı uygulaması dolayısıyla genel liselere yöneldi” dedi.

 

“MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİNİN ARA ELEMAN İHTİYACINI KARŞILAYACAK” 

ÖĞ-DER olarak 1+4+4+4 şeklinde sistemleştirilen kesintili eğitimi desteklediklerini ifade eden YAĞCI, “Bu sayede hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz eğitimde seçme haklarını kullanmış olacak. Öğrenciler yeteneğine göre dilediği meslek okulunda eğitim görebilecek. Mesleki eğitim, sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılayacak ve üretim canlanacak. Aynı zamanda eğitimin üzerindeki vesayet de kısmen kalkmış olacaktır” şeklinde konuştu.  

ÖĞ-DER başkanı YAĞCI, “Evet, 15 yıllık bir enkaz temizlenmeye çalışılıyor. Biraz sıkıntıları olabilir. Bundan sonra hedef 28 Şubat’ın diğer kalıntılarının eğitimden temizlenmesidir. Bu konuda adım atılmasını ve daha fazla geç kalınmamasını bekliyoruz” dedi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir