Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 421 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   20 Eylül 2024 - 14:32

Kırmızı Tatlı Patates Adaptasyonunda Olumlu Gelişmeler!

Büyüt
Küçült
Kırmızı Tatlı Patates Adaptasyonunda Olumlu
Kırmızı Tatlı Patates Adaptasyon Çalışmalarında Yüz Güldüren Sonuçlar Alınmaya Başlandı…

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce, Kırmızı Tatlı Patates bitkisinin Giresun ilimiz iklim ve toprak şartlarına uyum sağlayıp sağlamadığını tespit etmek amacıyla 2024 yılı Mayıs ayı içerisinde, 3 ilçemizde demonstrasyon çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda toplam 12 bin  adet kırmızı tatlı patates fidelerinin dağıtımları gerçekleştirilmiştir.

Kırmızı Tatlı Patates, aynı zamanda tatlı patates ve tarla sarmaşığı olarak da bilinen anavatanı Orta Amerika olan, boru çiçeği ailesinden bir bitkidir. Bildiğimiz patates ile aynı aileden değil, fakat uzaktan akrabadır. İçerisine A, C, B ve B6 vitaminlerini bulundurur. Çok önemli bir lif kaynağıdır. Vitaminlerin yanında lif, fosfor, bakır, manganez ve potasyum bulundurur. Oldukça faydalıdır. Klasik patatesten çok daha sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Glisemik indeksi düşük olduğu için tok tutar.

İlimizde tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve çiftçilerimizin gelir kaynaklarını arttırmak amacıyla, Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesi, Bulancak ilçesi Döngeri köyü ve Alucra ilçesindeki çiftçilerimize dağıtımı yapılan kırmızı tatlı patates fidesinin dikimleri Mayıs ayında İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarının gözetiminde yapılmıştır. Yetiştirme periyodu boyunca gerekli bakım ve besleme işlemleri de yakın takip edilmiştir.

Yapılan çalışmaları yerinde değerlendirmek üzere İl Müdürümüz Dr. Muhammet Angın ve proje teknik elemanlarımızca üretim alanlarında incelemeler yapıldı. Saha gözlemlerinde; ‘Kırmızı tatlı patates bitkisinin, ilimiz iklim ve toprak şartlarına uyum sağladığı, gelişimlerinin ve verim değerlerinin istenilen düzeyde olduğu ve yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar alındığı’ tespit edildi. Çiftçilerimiz, ‘yapılan bu çalışmalardan memnun olduklarını ve ileri yıllarda da daha geniş alanlarda kırmızı tatlı patates üretimi yapmak istediklerini’ ifade ettiler.                                                           

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir