Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 2421 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2024 - 10:12

Kokarca Mücadele Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Büyüt
Küçült
Kokarca Mücadele Çalışmalarını Yerinde

Gıda Kontrol Genel Müdürümüz Kahverengi Kokarca Mücadele Çalışmalarını Yerinde İnceledi

 

Gıda ve Kontrol Genel Müdürümüz Sayın Dr. Ersin Dilber ilimizi ziyaret etti. İlk olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde İl Müdürümüz Dr. Muhammet Angın’dan; başta Kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve istişarede bulundu.

Ardından Fındık Araştırma Enstitüsü (FAE) bünyesinde kurulan biyolojik mücadele laboratuvarını ziyaret etti. Enstitü Müdürü Dr. Aysun Akar’dan laboratuvarda üretilmeye başlanan Kahverengi kokarca predatörü Samuray arısı (T. Japonicus) çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Genel Müdür Dilber daha sonra Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği genel kurul toplantısına katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada; “Ülkemizde Kahverengi kokarcanın yayılma durumu, sahada ve Araştırma Enstitülerin de yapılan çalışmalar ile bakanlığımızın mücadele eylem planı hakkında” genel kurula bilgi verdi, merak edilen konulardaki soruları cevapladı. 

Genel müdürümüze, ziyaret programı boyunca İl Tarım ve Orman Müdürümüz Dr. Muhammet Angın,  Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ve FAE Müdürü Dr. Aysun Akar eşlik etmiş olup, il müdürlüğümüz tarafından Kahverengi kokarcanın takibi amacıyla fındık bahçelerine asılan feromon tuzakların bulunduğu alanlarda kontrol edildi ve çiftçilerimizle görüşmeler yapıldı.

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir