Köylülerden Örnek Davranış
GÜCE(Hayri BAHADIR)29-12-2010Köylülerden Örnek Davranış.
Giresun'un Güce İlçesine bağlı Sarıyar Köyü halkı öğretmen evi'ni kendileri yapıyor.
Güce ilçesine bağlı Sarıyar İlköğretim Okuluna atanan öğretmenlerin barınma yeri olmaması üzerine harekete geçen muhtar,köylülerle bir araya gelerek el birliğiyle Sarıyar Köyünü öğretmen lojmanına kavuşturuyorlar.
Yaklaşık bir yıl önceki yerel seçimlerde muhtar olan Mürsel Kütük, hem gayretleriyle, hem de kişiliği ile bölgenin sevilen siması haline gelirken, muhtar Kütük, şimdi de köyüne öğretmen lojmanı yapmak için harekete geçti, özel idarenin de demir ve çimento desteği, köy halkının işçiliğini üstlenmesiyle köye atanan öğretmenlerin barınma sorunu ortadan kalkmış olacak.
Sarıyar Köyü Muhtarı Mürsel Kütük AA muhabirine yaptığı açıklamada,her şeyin devletten beklemediklerini imece yöntemiyle köyü geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.
Muhtar Mürsel Kütük,'' Elbirliği, gönül birliği sonucu başarılamayacak iş yoktur. Muhtarlığımız, ve köy halkımız, köye hizmet için adeta seferber olduk.Köyümüz ilköğretim okulunda 120 çocuğumuz eğitim görüyor,Köyümüze atanan öğretmenlerin barınma yeri olmadığı için gelen öğretmenler hemen tayin derdine düşüyorlar.Sık sık öğretmen değişimi eğitim-öğretimi aksatmasın diye hemen köylüyü toplayarak öğretmen lojmanına başladık” dedi.